Де і як відпочивають нетішинські будівельники та їхні діти і яка роль у цьому профспілок – про це із очільником профспілкового об’єднання при ВАТ «УБ ХАЕС» Андрієм Чернявським. Літо – воно і в Україні літо. Шкода лише, що так швидко наближається до завершення. Відпочинок та оздоровлення у непростий калейдоскопічний час ой-як не зайві. Ще й ця «криза» - де вона взялася на нашу з вами голову!..

В управлінні будівництва на відновлюванні сил та наснаги організму вирішили, попри скруту, не економити. «П’ять відсотків нарахувань з фонду оплати праці згідно Закону України «Про профспілки», - каже ватажок профспілкового об’єднання Андрій Чернявський, - пішли за призначенням. П’ятеро дітей оздоровилися в «Агатівці» (Рівненська обл..), сорок одна людина, третина з яких діти, - в «Рівненчанці» (Одещина). Ще троє дорослих відвідали санаторії «Райдуга» (Волочиськ), «Березовий гай» (Миргород), «Перлина Поділля» (Сатанів)». Пофортунило із відпочинком дітям, чиї батьки працюють в управлінні будівництва, «ЕКРО», БМУ-4 тощо. Варто зазначити, що, завдячуючи голові правління ВАТ «УБ ХАЕС» Дмитрові Оцабриці, підприємство виконало «п’ятивідсотковий план» з оздоровлення. Окремі товариства не так добросовісно віднеслися до цього питання, або й узагалі, киваючи на брак коштів, відмовилися від його фінансування, - не приховує керівник профоб’єднання.   

Загалом дорослий та дитячий відпочинок, що триватиме до початку вересня, за попередніми даними, «вартував» для профспілки ВАТ «УБ ХАЕС» 77 з половиною тисяч гривень, лише 10 відсотків від яких  оплатили відпочиваючі . Двадцять один день в «Агатівці» коштував 1827 гривень, десять днів у «Рівненчанці» - в середньому 1400 гривень.

Андрій Чернявський навів перелік зон відпочинку, які люб’язно запрошують у гості, звісно, не задарма. Серед них найчастіше зустрічаються Крим, Херсонщина, Одещина та Хмельниччина. Із двома останніми областями, як бачимо, в управління будівництва складаються найкращі стосунки, та й відпочиваючим до вподоби. А переживемо кризу – можна й у значно дорожчий Крим…

Богдан Фединчук