Про те як я познайомилася з Новаком Андрієм Андрійовичем довго розповідати не буду, просто скажу, що не знати таку людину неможливо.

    Народився Андрій Андрійович 1950-го року у нашому мальовничому, неповторному Нетішині (тоді ще село). Ще з дитинства батьки привчали його до праці і привили любов до господарства.

    У 1965 році Андрій Андрійович закінчує середню школу села Нетішин і в тому ж році вступає до Плужненського СПТУ №24 на навчання за спеціальністю – тракторист-машиніст широкого профілю. А у 1997 році, закінчивши навчання у ПТУ, вийшов у поле як механізатор нетішинського колгоспу "Нове життя". Там він працював до 1970 року.

     Хочу підкреслити, що Андрій Андрійович –це людина, яка завжди досягає поставленої мети, незважаючи на жодні перешкоди. Йому дуже хотілося вчитися далі, долати рубікони нових знань. Тож у 1970 році Андрій Андрійович знову поринає у навчання, вступивши до Уманського сільськогосподарського інституту для здобуття спеціальності інженера-механіка. У 1975 році, закінчивши навчання, повертається в господарство і очолює відділ механізації, яким керував до 1997 року. А з 1997 року Андрій Андрійович уже очолив спілку селянських господарств "Нове життя".

      І всього цього Андрій Новак досяг сам, без сторонньої допомоги, «волохатої руки», опираючись лише на свої вміння, знання і прагнення, і в цьому я сама переконалась, коли він допомагав мені у встановленні меморіальної дошки, присвяченої Герою Радянського Союзу - Степану Івановичу Дикалову.

      У 2001 році ССГ "Нове життя" реорганізувалося на СФГ "Нове життя". Його і досі очолює Андрій Андрійович. Він присвятив цій нелегкій праці усе своє життя. Його загальний трудовий стаж складає 42 роки.

      Зараз Андрій Андрійович уже сім’янин з чималим стажем, має дружину Людмилу, сина Юрія, доньку Тетяну і маленьку онуку.

      І, напевно, треба додати, що працю цієї людини оцінюють не лише знайомі та друзі, адже за свої досягнення він неодноразово був нагороджений грамотами обласної, районної та місцевої ради, а також обирався депутатом місцевих рад 4-х скликань, і на даний момент є депутатом.

      С.Л