Минулої суботи в районі річки Гнилий Ріг на водосховищі нашої електростанції відбулися змагання зі спортивної риболовлі серед членів «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС». Вперше в історії проведень подібних заходів майстерність рибалок оцінювалась за кількістю впійманих окунів.

Шоста година ранку. Над водоймою пролунав звуковий сигнал, сповістивши про початок риболовлі. Попередньо голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», головний суддя змагань Сергій Онищук оголосив, що територія берега на сектори розбиватись не буде, кожен учасник матиме можливість вибирати місце «дислокації» самотужки. Такий майже демократичний підхід вселив рибалкам впевненість у можливій фортуні.

Після півгодинного «обстрілу» водойми блешнями, твістерами, поперами шанси на перемогу  у всіх тридцяти двох учасників змагань були рівними. Згодом сусіди по сектору побачили радісне обличчя Юрія Чередніченка, який одним з перших впіймав окунця. Це підбадьорило його колег. Але не на довго, бо хижа риба чомусь не поспішала потрапити на гачок. Власник першого улову згодом змінив місце риболовлі. Така тактика виявилась виправданою, бо у його «арсеналі» вже було два плавникових побратими. Такі досягнення додали оптимізму  іншим рибалкам. Вони стали  активніше «обстежувати» територію водойми. Але риба чомусь не проявляла інтересу до неприродних наживок.

Це не зупиняє спінінгістів, які діють за принципом лотереї - ще мить і поталанить.

Чотири години,  відведені за правилами спортивної риболовлі, збігли швидко. Вервечки рибалок потягнулись до місця дислокації судійської колегії, яка мала  винести остаточний вердикт змагань.

На електронній вазі висвітились цифри -140 грамів. Це окунець Олександра Бабича. Дві рибини Юрія Чередніченка виявилися важчими на 20 грамів. Рекордною вагою улову всіх вразив Юрій Савченко, його два окуні «притиснули» електроні­ку на 313 грамів. За результатами відбулось і нагородження. Працівники електроцеху можуть гордитися досягненнями свої колег, двох Юріїв.

Для найвдаліших рибалок Сергій Онищук вручив грамоти, медалі та кубки. Не стояв осторонь відзначення призерів змагань приватний підприємець Ігор Борійчук, який опікується роботою торговельного відділу «Все для риболовлі». Він вручив переможцям рибальські знаряддя і побажав вдалих вилазок на водойми.

- Ми вдячні адміністрації та профкому ХАЕС за сприяння в організації змагань із спортивної риболовлі, що  набули статусу традиційних. Сподіваюсь, що всі ми зустрінемось на водоймі, щоб великими уловами відзначити День рибалки, - сказав голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сегій Онищук.

Олександр Шустерук

№24, 2009