НАШІ ЗНОВУ КРАЩІ 

З 30-го вересня по 8-е жовтня в турецькій Антальї проходив  чемпіонат світу з фехтування. За нагороди боролись і 24 українці. В складі збірної України представники шести міст – Києва, Львова, Одеси, Миколаєва, Дніпропетровська та Нетішина. Можемо порадіти, бо нетішинці виступили гідно і в складі команди шаблістоr везуть додому золоту медаль. Представниця Миколаєва і шаблістської команди Ольга Харлан здобула срібло у індивідуальних змаганнях.

Нетішин представляли: шабля (чоловіки)- Олег Штурбабін, Олександр Торчук,   Дмитро Бойко. Єдиний шабліст - представник Києва – Володимир Лукашенко. Саме він «пробився» далі всіх у індивіду­альних змаганнях.  Перемігши сильних суперників на стадіях 1/32, 1/16 та 1/8, в чвертьфіналі він програв італійцю  Луіджі Тарантіно. Нетішинці  ж зійшли значно раніше: Олег Штурабін проиграв Жольту Немчику 10:15, Александр Торчук поступився  Дарію Хомеру із США 13:15, а Дмитро Бойко не зміг подолати  Хансеана Космина з Румунії 9:15.

В жіночій шаблі за нагороди чемпіонату світу боролись нетішинки Галина Пундик і Ольга Жовнір, одеситка Олена Хомрова та спортсменка з Миколаєва Ольга Харлан.

Саме 19-річна Ольга Харлан здобула срібну нагороду, програвши у фіналі двохразовій олімпійській чемпіонці Меріел Загуніс зі США з рахунком 6-15. У чвертьфіналі Ольга перемогла польку Богні Жозвяк 15:7, а в півфіналі здобула перемогу над угоркою Надь Орсоля 15:7. Зовсім трішки до півфіналу не вистачило Олені Хомровій, яка в чвертьфіналі поступилася майбутній чемпіонці 7:15.

Галина Пундик та Ольга Жовнір зайняли відповідно 52 і 23 місця. Пундик в 1 / 32 фіналу поступилася росіянці Світлані Корміліциній 7:15, а Жовнір перемігши в 1 / 32 фіналу японку Махо Хамада 15:6, у наступній стадії програла угорці Надь Орсоля 11:15.

 Скажемо, що рапіристи збірної України зовсім не порадували уболівальників фехтування України ні в індивідуальному ні в командному виді змагань. А от шпажистка  Анфіса  Почкалова, вигравши у кваліфіка­ційному турнірі чотири поєдинки з шести, у турі прямого вибування лише одним уколом (15:14) взяла гору у боях з румункою Юліаною Макісяну та Ноам Міллс з Ізраїля, а між ними переконливо (15:4) розтрощила польку Єву Неліп.

А найбільш несподіваним став врезультат чвертьфінальної дуелі, в якій Почкалова переколола (15:12) чемпіонку Євро-2009 Брітту Хайдеманн з Німеччини – 15:12. Однак цей бій забрав у галичанки стільки сил, як фізичних, так і емоційних, що у півфіналі вона майже без боро­тьби поступилася майбутній володарці «золота»,­ росіянці Любові Шутовій – 3:15. Бронзова медаль світового форуму –великий успіх львівянки.­

Надзвичайне досягнення вдалося жіночій збірній Україні з фехтування. Ольга Харлан, Олена Хомрова, Галина Пундик та Ольга Жовнір, до титулу олімпійських чемпіонок 2008 року та чемпіонок Європи-2009 додали ще й звання чемпіонок світу.

Наша бойова дружина одну за одною перемогла збірні Великобританії у 1/8 фіналу (45:23), Італії у 1/4 фіналу(45:32), у півфіналі впевнено здолала китаянок (45:34), а у фіналі розібралися з француженками - 45:38.