Нагадаємо нашим читачам, що у січні цього року при редакції газети «Перспектива» був заснований клуб «Енергія захоплень», основна мета якого є об’єднання працівників ХАЕС, які мають різні захоплення (хобі). У презентаційній замітці повідомлялось про різні вподобання нетішинських атомників. Принаймні на нашій електростанції є багато любителів фізкультури та спорту, активного відпочинку. Важко знайти регіон держави, куди, як мовиться, не ступала нога працівників ХАЕС. Найбільше проторовані туристичні стежини на теренах Карпат, Криму. Торік порадував досягненням працівник станції Володимир Софіюк, який здійснив сходження на найвищу точку Європи Ельбрус.

Після свого заснування активно запрацював «Клуб аматорів-рибалок ВП ХАЕС». Його голова Сергій Онищук став ініціатором низки змагань зі спортивної риболовлі. Вперше було проведено визначення кращих рибалок, що ловлять рибу у лунках на блешню та вправно полюють на водяного хижака зі спінінгом. Вже виношуються плани організації шостої літньої риболовлі на поплавкову вудочку.

Без перебільшення можна сказати, що про захоплення інженера - перекладача Наталії Шабаркіної знають майже в усій Україні. До її унікальної колекції гральних карт була прикута увага багатьох періодичних видань. А нещодавно на сторінках нашої газети розповідалось про експозицію в Острозькому музеї книги та друкарства частини зібрання нетішинської колекціонерки. Немає сумніву, що приємні новини про працівників нашої електростанції будуть пості­йними.

Під час заснування клубу «Енергія захоплень» виникла ідея створення його емблеми, яка б уособлювала різні захоплення і разом з тим відображала приналежність всіх членів клубу до великої когорти енергетиків. Це стало приводом для оголошення конкурсу на кращий ескіз. Профком  електростанції посприяв у створенні відповідної комісії, яку очолив його голова Михайло Гук. Активну участь у визначенні переможця на кращий ескіз клубу також взяли заступник голови профкому Людмила Малько, головний редакто­р газети «Перспектива» Віктор Гусаров, голова спортивно-масової комісії профкому Степан Пенчук, начальник відділу соціального розвитку Сергій Ільющенков. На суд конкурсної комісії було представлено творчі доробки п’яти учасників – художниці електроцеху Олени Балагуріної, оператора комп’ютерного набору навчально-тренувального центру Дениса Шентяпіна, інженера інформаційного центру Надії Походонько, старшого інспектора відділу охорони праці Леоніда Богомолова, інженера цеху теплової автоматики та вимірювань Олексія Дьячина.

Всі зразки ескізів були колегіально проаналізовані. Пріоритет надавався роботам, в яких у повній мірі відтворена концепція діяльності клубу «Енергія захоплень». За рішенням конкурсної комісії найкращим визначено ескіз Надії Походонько. Вона, до речі, є автором нині існуючого логотипу та емблеми ВП ХАЕС. Цікавими та оригінальними за виконанням є роботи Олени                                Балагуріної та Леоніда Богомолова. Вони відзначені призовими місцями. Варто нагадати читачам, що учасник конкурсу Денис Шентяпін є автором ескізу відзнаки «Лицар спорту ВП ХАЕС», яка була виготовлена київською фірмою і стала традиційною для вручення кращим спортсменам та фізкультурникам нашої електростанції.

Днями у профкомі ХАЕС відбулось вручення призів всім учасникам конкурсу. Також було вирішено їх нагородити грошовими преміями.

Тепер клуб «Енергія захоплень» має свою емблему. Це лише початок. Читачів нашої газети чекають розповіді про працівників ХАЕС, які мають різнобічні захоплення і стійку життєву позицію.

Олександр Шустерук,

голова клубу «Енергія захоплень»

№14, 2009