У вищій лізі високі завдання

Волейбольна вища ліга у цьому сезоні цікава тим, що з відомими колективами грають нетішинці. Команда «ХАЕС-НАЕК» прилаштовується до знаних турнірних бійців. І хоча за медалі сперечатись наші волейболісти поки що не спроможні, проте й хлопчиками для биття вони не виглядають.

Після майже двомі­сячної перерви відновилися змагання чоловічої вищої ліги. В Одесі, Луцьку, Львові та Хмельницькому відбулися матчі 5-го туру.

У п’ятому турі в  Одесі господарі зустрілись з нетішинським «ХАЕС-НАЕК» у  присутності чималої кількості вболівальників, які засумували за волейболом такого рівня. «Заваір» не дав засумніватися у своїй перемозі. Щоправда, лише в першому сеті підопічні Максима Пархоменка, який грав в основі на позиції центрального блокуючого, забезпечили собі перемогу заздалегідь – 10:5, 21:11.  У наступних партіях до другої перерви питання про переможця було ще невизначеним. Так, в третій партії господарі майданчика вели 9:4, 13:8, але розтринькали перевагу. Від­ставання скоротилося до двох очок – 18:16. З виходом на по­дачу Олександра Горбачова у нетішинців виникли проблеми з організацією атакуючих дій, і «Заваір» дотиснув конкурента.

З рахунків по партіях можемо судити, що наші волейболісти були гідними у протистоянні з командою «Екодім» (25:16, 26:24, 25:17).

 Шостий тур енергетики розпочали грою з командою «Педуніверситет-ШВСМ» і про­­грали з рахунком  1:3 (23:25, 24:26, 25:23, 22:25). Команда  «ХОВУФКС-Юракадемія-2» була трохи впевненішою  - 3:0 (25:22, 25:17, 25:20). Проте наші гравці Куранов, Чернюк, Орловський, Олендер, Маркевич, Хамський; Березський, Нікітчук, Бортник виглядали достойно. Приходить впевне­ність, зростає майстер­ність.

Тренер  Сергій Харченко впевнений, що виступи у вищій лізі сприятимуть технічній зрілості гравців.

 У заключному турі команда «Бахмут» намагатиметься переграти нашу команду, адже це дасть їм шанс потрапити до кращої четвірки, до якої вже пройшли «Заваір» та «Інваспорт».