Відточують навички

26 вересня відбулися тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі у приміщенні реакторного відділення блока №2 ВП ”Хмельницька АЕС”. Згідно із тактичним задумом, внаслідок короткого замикання кабелю живлення насосу відбулася розгерметизація системи з розливом масла в приміщенні А315/1 РВ-2 та  загорянням масла і розповсюдженням вогню на маслобак. Площа пожежі розлитого масла на момент введення перших стволів становила 25 м2.

Оперативний персонал, повідомивши 7 ДПРЧ  про пожежу в приміщенні реакторного відділення блока №2, оформив допуск на гасі­ння пожежі та прибув до сходової клітки №3 реакторного відділення блока №2 для допуску 7 ДПРЧ. Дозиметрист перевірив радіаційний фон на сходовій клітці.

Далі начальник караулу 7 ДПРЧ приймає інформацію від оперативного персоналу ХАЕС, підтверджує підвищений номер виклику, отримує радіаційний допуск та допуск на гасіння пожежі, проводить розвідку і організовує розстановку пожежної техніки на протипожежні вододжерела та особовий склад на оперативні позиції. Усі поставлені під час тренування завдання були успішно виконані.

Під час практичного тренування з гасіння умовної пожежі здій­снено перевірку оперативного реагування та готовності задіяних служб, відпрацьовано взаємодію оперативного та інженерно-технічного персоналу атомної станції з підрозділами 3 ДПРЗ. Проте, як зазначив керівник навчань, ще є над чим працювати і що вдосконалювати. Саме з такою метою й організовуються та проводяться подібні навчання.

3-й державний