О! Музика…

 Музика - одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона виступає інструментом самовираження і натхнення, служить джерелом непередаваних відчуттів і емоцій. Першого жовтня світова спільнота відзначила День музики. Щорічно, цей Всесвітній день прекрасного і дивовижного світу музичного мистецтва відзначається проведенням чудових концертів за участю кращих художніх колективів, музикантів та артистів. Повсюди звучать безцінні твори, що стали надбанням світової музичної культури.

В актовій залі Нетішинської школи мистецтв також царювала її величність Музика. 5 жовтня відбувся концерт з промовистою назвою: «Я люблю музику». Зі сцени звучали твори різних жанрів та епох. Глядачі поринули у вир найрізноманітніших почуттів, настроїв, бажань, які викликає музика.

У концертній програмі взяли участь майже всі колективи музичної школи. Свої таланти демонстрували як учні, так і викладачі. Не зважаючи на те, що навчальний рік тільки розпочався, концертні номери були виконані на високому професійному рівні.

Чуттєвим і сентиментальним був виступ колективу «Дитяча опера». Його керівник Наталія Горбова уміло поєднала перлинки світової музики, що оспівують маму.

Особливим гумором та колоритом вирізнилася сценка фольклорного ансамблю «Білоданчик» (керівник І.В. Доля, концертмейстер Л.А.Нікі­тчук). Окремо варто згадати виступ ансамблю баяністів та скрипалів (керівники І.М. Борінова та Р.О. Васькевич, концертмейстер І.Ю.Смірнова). «Пісня-вальс» з кінофільму «Командир корабля» викликала бурхливі оплески у  глядацькій залі.

Крім ансамблевої гри, всі присутні у залі змогли насолодитися сольними номерами. Приємно вразив музичний подарунок від заступника директора школи мистецтв Володимира Борінова. У його виконанні прозвучав «Ноктюрн» для труби та фортепіано українського композитора Р.Свірського, партію фортепіано майстерно виконала Оксана Кацан. Учні директора школи Іванни Сиваківської порадували слухачів звучанням чарівної флейти. Вихованці викладачів Людмили Деркач та Оксани Зінов’євої вповні продемонстрували можливості роялю.

Кульмінацією концерту був виступ випускниці школи мистецтв (клас викладача Н.Г. Горбової), а згодом  випускниці Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського Юлії Троценко, яка виконала арію Лаурети з опери Дж. Пучіні «Джані Скі­кі», та «Поцілунок» Луіджи Ардіті.

Вдячні слухачі дякували колективу ПСМНЗ «Неті­шин­ської міської школи мистецтв» за прекрасний концерт та  можливість доторкнутися до прекрасного. А ми - музиканти бажаємо всім, щоб в душі завжди звучали чудові мелодії, щоб серце співало і не збивалося з ритму щастя, щоб музика дарувала незабутні відчуття і прекрасні емоції.

Оксана Олійник,

викладач теоретичного відділу ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв»