83 прилади обліку теплової енергії   уже в Нетішині

На початку липня мину-лого року, згідно з рішенням Нетішинської міської ради, ВП «Хмельницька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» отримала дозвіл на оснащення приладами комерційного обліку теплової енергії, холодної та гарячої води багатоквартирних житлових будинків нашого міста. Водночас був затверджений перелік будинків.

Активна фаза розпочнеться вже згодом, після того, як у Нетішині добіжить кінця опалювальний сезон 2015-2016 року. Йдеться про встановлення у багато­квартирних будинках приладів обліку теплової енергії.

За інформацією начальника комунального господарства ВП «ХАЕС» Сергія Сніщука, із зазначеною метою за результатами проведених наприкінці грудня 2015 року торгів, вже придбана та доставлена до Нетішина перша черга приладів – 83 комплекти. Їх виготовило ТОВ «Семпал Ко Лтд» (м. Київ). Загалом централізоване опалення у місті має 101 будинок (це – 121 вузол обліку).

Нагадаємо, у Нетішині виробником і постачальником теплової енергії є ВП «ХАЕС» та його комунальне господарство. Минулоріч була прийнята Інвестиційна програма у сфері теплопостачання ВП «Хмельницька АЕС» ДП «НАЕК «Енерго­атом». Міська влада направляла звернення на адресу керівників уряду України та Енерго- атому, щоб якомога швидше у план ДП «НАЕК «Енергоатом» на 2016 рік було включене фінансування відповідної інвестиційної програми, у тому числі – щодо виконання робіт зі встановлення приладів обліку теплової енергії, холодної та гарячої води на вводах мереж у багатоквартирні житлові будинки міста.

На часі, за словами Сергія Сніщука, проведення засідання конкурсної комісії, що обере надавача послуг зі встановлення приладів комерційного обліку теплової енергії у місті.