Аби бути з теплом i водою

Щорічно літньої пори комунальники проводять ремонт ЦТП, теплогідравлічні випробування теплових мереж, інші необхідні роботи, які в кінцевому результаті стають запорукою успішного проходження опалювального сезону. Не стали винятком нинішні весна-літо. За словами начальника КГ С.В.Сніщука вже з 16 травня почнуть виводити в ремонт перші ЦТП (№1, 2 і 3), що в 4 мікрора­йоні (район гуртожитків). Загалом їх мають відремонтувати 18, справившись з запланованим обсягом робіт у вересні, тобто до початку опалювального сезону.

У переліку робіт – заміна водопідігрівачів на ЦТП №7, 8 і 9, заміна і ремонт певного електрообладнання, випробування на щільність водопідігрівачів. Паралельно вестимуться ремонтні роботи на теплових мережах. Згідно з графіком виведення в ремонт магістральних трубопроводів заплановано з 13 по 26 червня, хоча терміни можуть бути  змінені, про що споживачів компослуг додатково повідомлять.

У розмові з С.В.Сніщуком торкнулися ми питання тарифів. Наразі нетішинців обійшла шокова новина про суттєве здорожчання тепла й гарячої води, яка приголомшила жителів населених пунктів, де в якості обігріву використовується природний газ. Урядове рішення про підвищення ціни на блакитне паливо породило зростання вартості комунальних послуг. Не виключено, що і в нас вона зазнає змін, і рішення НКРЕ і КП не забариться. Споживачі з острахом чекають нових платіжок, боячись побачити там неприємні "сюрпризи". Наразі Гігокалорія зараз вартує нашим споживачам у будинках з теплолічильниками 88,19 грн. Жодних змін у її вартість НКРЕ і КП поки що не вносила, натомість з 1 травня комісія підвищила тариф на відпуск електроенергії для «Енергоатома» з 41,9 коп/кВтг до 45,42 коп/кВтг.

Серед інших тем нашої розмови з керівником комунального господарства – встановлення загальнобудинкових теплолічильників (роботи мають бути виконані до кінця поточного року), методи впливу на злісних боржників та інше.

Ольга Сокол