Анатолій Криловець – молодець

 Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Просто на Покрову» пройшло у Коростені. Традиційно на нього з’їхались письменники та митці з різних куточків Україн­и. Вони поклали квіти до меморіальних дощок відомим коростенцям: засновнику фес­тив­алів «Дерунів» і «Просто­ так» Валерію Нечипоренку, автору пісні «Чорно­брив­ці» Миколі Сингаїв­ському та за­вітали до музею-садиби автора пісні «А льон цвіте» Василя Юхимовича, взяли участь у літературних змаганнях на «Поетичному марафоні» та «Уроці прози».

Кульмінацією літературного свята став святковий концерт та вручення премій. Зокрема,  премії імені Василя Юхимовича удостоєний наш земляк з Вельбівно, який певний час мешкав у Нетішині, кандидат  філоло­гічних наук, доцент, від­мінник освіти України Анатолій Криловець, якій отримав нагороду за книгу «Квітка щастя». Він за­значив: «Вражений цією землею. У Коростені милі, привітні люди, і мені тут подобається. Також щиро вражений як просто, невимушено, щиро, по-люд­ськи у вас вшановують письменників».

Анатолій Криловець ініціатор відкриття спеціальностей «Україн­ська мова та література» і «Літературна творчість» в Національному університеті «Острозька академія», де працює й понині.

Член Національної спілки письменників України. Автор восьми поетичних книг: «Великдень гряде!» (1991), «Скресання» (1993), «Друга чаша» (1999), «Похмілля» (2004), «Моя вселенська тимчасовість» (2006), «Поезії взаємне почуття» (2012), «Птаху судились крила» (2014), «Квітка щастя» (2014).

Лауреат Всеукраїнської літературної премії «Благовіст» за збірку «Моя вселенська тимчасовість» та премії імені Валер’яна Поліщука за книжку «Поезії взаємне почуття».