Без рукостискання, але з відкритим серцем

У стінах комунального некомерційного підприємства Нетішинської міської ради «Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин» голова первинної профспілкової організації Хмельницької АЕС Михайло Гук здійснив передачу у власність закладу низки важливих для життєдіяльності СМСЧ засобів захисту та медичні препарати. Зокрема

передано шістдесят штук респіраторів RECРY 202 FFР2 NRD, десять  масок - щитів Vision ZO-0022, п’ятдесят захисних масок, чотирнадцять захисних комбінезонів з капюшоном (п’ять розміром L та дев’ять розміром ХL), сто експрес-тестів МВА, двоє захисних окулярів закритого типу з непрямою вентиляцією.

Передача відбулась в рамках безповоротної фінансової допомоги, яку у співпраці із благодійним фондом  «Громада Рівненщини» в рамках СпецФонду СтопВірус надав профком «НАЕК «Енергоатом».

Це рішення стало своєрідним доповненням до постанови Президії ЦК Атомпрофспілки виділити з Резервного фонду Атомпрофспілки 1050000 (один мільйон п'ятдесят тисяч) гривень фінансової допомоги профспілковим організаціям медичних закладів, в яких працюють члени Атомпрофспілки з формулюванням: «З метою недопущення поширення короновірусної інфекції, збереження життя, здоров'я та забезпечення безпеки працівників».

ППО Комунальне некомерційне підприємство Нетішинської міської ради «Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин в числі інших медзакладів міст-супутників АЕС отримає 150 тисяч безповоротної допомоги.

Резервний фонд Атомпрофспілки, який ще має назву «Фонд солідарності», було створено у перші роки існування Атомпрофспілки для екстремальних випадків, і поштовхом до створення стала необхідність проведення перших акцій протесту, організація їх профспілковими комітетами і ЦК профспілки в атомних містечках та під стінами Кабінету Міністрів для вирішення трудових конфліктів.

Сьогоднішнє рішення про використання коштів із Фонду зумовлене дещо іншою неординарною ситуацією. Доцільність такого рішення Голова Атомпрофспілки Валерій Матов пояснив: «Для профспілки людський фактор, працівник є і завжди будуть пріоритетом».

Начальник «Спеціалізованої медико-санітарної частини м. Нетішин» Василь Пословський зазначив, що допомога надзвичайно своєчасна і свідчить про тісні контакти медиків та профспілок компанії.

Віктор Гусаров

Фото автора