Безкоштовний iнтернет-зв’язок для нетiшинцiв

Незважаючи на те, що книга завжди була джерелом мудрості і культом просвітництва, шлях до сердець користувачів дедалі частіше лежить через глобальну мережу Інтернет.

Згідно з програмою «Бібліоміст» нетішинські бібліотеки отримали 15 комп’ютерів, 4 принтери, 15 веб-камер та програмне забезпечення. Обладнання було встановлене у центральній бібліотеці, бібліотеках для дітей та юнацтва, а також у міській бібліотеці №3, що в садибній забудові міста. Вже 1 жовтня був здійснений перший міжнародний дзвінок через «скайп».

А 25 жовтня у Центральній бібліотеці міста Нетішина відбулася презентація проекту  «Організація нових біб­ліотечних послуг з використанням Інтернету».

Початку урочистостей передували гра духового оркестру та флешмоб, після якого учасники акції роздали для публіки, що розташувалася перед центральним  входом  у бібліотеку, візитки її інтернет-центру.

З четвертим грантом, виграним бібліотекарями Нетішина на чолі з ініціативним директором  Марією Омельчук, господарів свята привітали секретар міської ради Микола Степаненко та т. в. о. заступника міського голови, начальник відділу культури та туризму виконавчого комітету міської ради Іван Михасик. Вони зазначили, що це суттєва подія для всіх нетішинців, які отримали безкоштовний доступ до світової електронної інформації та знань, і висловили подяку тим, хто взяв участь у втіленні задуманого. Зокрема з бюджету міста були виділені 10 тис. грн. на проведення ремонтних робіт у бібліотеках міста та закупівлю меблів. Посприяли справі також голова СФГ «Нове життя» Андрій Новак, начальник та головний інженер КП НМР «ЖКО» Володимир Ні­кіт­чук і Леоні­д Доброволь­ський,  директор КП          НМ­Р «Торговий центр» Олег Вознюк, начальник Нетішинського міського центру зайнятості Вікторія Цевух.

По завершенні урочистої частини, що пройшла в читальній залі центральної бібліотеки, присутні направилися до інтернет-центру, де й сталася головна подія дня – секретар міської ради Микола Степаненко, т.в.о. заступника міського голови Іван Михасик та директор Неті­шинської ЦБС Марія Оме­льчук перерізали символічну червону стрічку. Миттю пізніше секретар міської ради Микола Степаненко надіслав електронного листа-подяку на адресу директора програми «Бібліоміст» Матея Новака, подякувавши від імені громади Нетішина за активне та всебічне сприяння розвитку публічних бібліотек у місті.

Одразу ж став у нагоді зв’язок «скайп». До вітань на адресу нетішинців долучилися регіональний координатор програми «Бібліо­міст» у Хмельницькій області Наталія Гнатюк та заступник директора обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Миколи Остров­ського Валентина Маковська.

Реалізація  програми «Бібліо­міст» у Нетішині подарувала мешканцям міста безкоштовний доступ до Інтернету  протягом  трьох років. Відвідувачі можуть спілкуватися з друзями через соціальні мережі, відправляти електронну пошту тощо. Серед новітніх послуг – надання інформаційної допомоги безробітним у пошуку роботи.

Сума, на яку міська громада отримала комп’ютерну техніку, склала понад 300 тисяч гривень.