Бронзові бої молодої нетішинської раті

Юніорський етап Кубка світу з фехтування на шаблях у Пловдиві (Болгарія) завершився для українців бронзою нетішинки Марії Цімботи.
Марія здобула чотири  перемоги у шести боях у попередньому турі змагань, і в турі прямого вибування розпочала свою боротьбу відразу з 1/32 фіналу. Тут Маша послідовно обіграла німкеню Юлику Функе (15:13), росіянку Анастасію Кочетову (15:12), італійку Мікеллу Батістон (15:13) і мексиканку Ванессу Інфанте (15:13), а у півфіналі поступилася ще одній представниці Мексики Тані Арраялес (4:15), яка у підсумку і стала переможницею турніру.
Була в українців надія і ще на одну нагороду, але вже в командних змаганнях, які проводилися тільки серед юнаків шаблістів.  Збірна України у складі Олександра Каракая, Богдана Платонова, Євгенія Трифонова та Олександра Яцюка дійшла до півфіналу. Однак тут у наших хлопців щось не заладилося, і вони спочатку поступилися праву боротися у фіналі італійцям (18:45), а після у бронзовому матчі програли французам (24:45).

 

***

А у Миколаєві відбулася відкрита першість міста з фехтування на шаблях серед юнаків та дівчат кадетів.
Кращою шаблісткою на цьому турнірі стала Маргарита Смирнова з Одеси. У півфіналі Маргарита обіграла гостю з Кишинева Наталію Бугаєвську (15:10), а в золотому матчі перемогла киянку Олену Писаренко (15:13).
У юнаків переможцем став господар турніру Андрій Голованов, срібло завоював Іван Писаренко (Київ), а бронзу - Володимир Данилюк (Нетішин) і Дмитро Шатайло (Черкаси).