Будiвлi, дороги й обладнання слугуватимуть довгo,  якщо вчасно і якісно їх відновлюватимуть ремонтники

Свою діяльність у поточному році ремонтно-будівельне управління будує згідно з двома план-графіками: ремонту будівель і споруд та проведення робіт з антикорозійного покриття. Матеріали для виконання переліку пріоритетних заходів були включені в зведену річну заявку і з фінансуванням тут проблем нема.

Що ж є пріоритетним? Відповідь знаходимо вже на початку розмови з начальником РБУ ЕРП В.І.Кандабаєвим. Дослівно це звучить так: всі заявки від реакторного, турбінного, хімічного, електричного та цеху ТАВ на виконання ремонтних робіт в період ППР на обох енергоблоках. Ну а поки планово-попереджувальні ремонти не розпочалися, колектив РБУ працює на інших об’єктах.

З настанням повноцінної весни, тобто відповідного температурного  режиму, візь­муться за ремонт закріплених за підпри­ємством доріг. Наразі проводять необхідні обстеження, визначаються з обсягами робіт, а вже через тиждень-другий збираються запускати асфальтний завод і починати приводити до пуття розбиті за зиму дороги. Найбільш проблемною з яких є вулиця Ринкова, дуже вона, за словами Володимира Івановича, в поганому стані. Та за сприятливої погоди ремонтники готові оновити асфальтове покриття аби дорога слугувала довго, рух по ній був комфортним, і не створював проблем водіям.

Серед поточних робіт – підготовка і установлення риштувань на деаераторі енергоблока №2, щоб уже в кінці березня на початку квітня підрядники, які там працюватимуть, могли розпочати виконання передбачених ремонтних операцій.

До початку ППР в РБУ взялися наводити лад в окремих приміщеннях, зокрема побутових, на території КСБК. Паралельно виконують ремонти ввіреного обладнання, впорядковують територію. Відповідні служби здійснюють весняний огляд споруд, на яких до початку осінньо-зимового періоду необхідно виконати покрівельні роботи. Такі об’єкти є як на проммайданчику, так і поза його межами. В числі таких приміщення архіву виробничо-технічної служби, частина покрівлі спецкорпусу, окремі будівлі спорткомплексу та ряд інших споруд.

Сьогодні ремонтники виконують великий обсяг робіт у приміщенні готелю центру ділових зустрічей, з якими мають впоратися до 25 травня. В процесі реалі­зації ряд інших заявок від підрозділів, наприклад, на виготовлення стінових блоків. Так само мають можливість виготовляти необхідні дерев’яні і металоконструкції. Зараз, зокрема, металеві конструкції готують для огорожі між відвідним та підвідним каналами та встановлення там п’яти хвірток для зручності обслуговування території персоналом ЗВВО.

Співрозмовник стверджує, що робіт впродовж року для його колективу зазвичай більше, ніж передбачено план-графіками поточного ремонту. Адже будуть ще наряд-замовлення на виконання робіт з модернізації і реконструкції, заходів, спрямованих на виконання зауважень і вимог комісій, які приїжджають на ХАЕС з перевірками.

 У день нашої зустрічі з В.І.Кандабаєвим в РБУ проходив семінар за участі представників компанії «Хенкель», яка спеціалізується на випуску­ продукції «Ceresit», що давно заполонила український ринок. «Хенкель» представлена в Україні п’ятьма заводами-виробниками.

- Співпрацюємо з компанією не перший рік, - каже Володимир Іванович, - і її продукцією задоволені, набули вже певного досвіду в застосуванні. Але запитання в процесі роботи виникають, отож сьогодні маємо нагоду обмінятися думками щодо практичного застосування пропонованих сухих сумішей, висловити певні побажання. Це свого роду – підвищення кваліфікації нашого персоналу.

Ольга Сокол

Фото Віталія Ляшука