Гарний букет на столі головного бухгалтера комунального господарства Хмельницької АЕС Сніжані Скуридіній нагадує як про власний життєвий відрізок, так і про десятиріччя від дня заснування очолюваного нею підрозділу.

- Не віриться, що так швидко промайнули роки, - зауважує Сніжана Василівна. - Історія створення комунального господарства Хмельницької АЕС почалася у 2005 році. Тоді балансова комісія НАЕК “Енергоатом” ставила перед ХАЕС чітке завдання: звільнити підприємство від функцій,  не  пов’язаних з виробництвом електроенергії. Відтак виникла потреба існуючий цех теплових та підземних комунікацій реорганізувати у підрозділ із специфічними функціями. Частина нових завдань дісталась новоствореній бухгалтерії у складі комунального господарства.

Колектив бухгалтерії суто жіночий. Тут трудяться дев’ять працівників, двоє жінок знаходяться у декретній відпустці. Про кожного  Сні­жана Василівна ладна говорити тільки хороші слова.

Вони цікаві не тільки сумлінним ставленням до виконання виробничих завдань, а створенням своєрідної життєрадісної атмосфери, що панує в колективі. Це можуть підтвердити відвідувачі комунального господарства, а також ті, кому доводиться телефоном консультуватись з питань оплати комунальних послуг.

Кажуть, що постійна робота із «сухими» цифрами, точними розрахунками притупляє у людини потяг до творчості, змістовного відпочинку. Таке твердження не є постулатом для колективу бухгалтерії. Її працівники дивують вишивками, в’язаними виробами, які вдається створити під час вихідних днів. А у кулінарних здібностях і сумніватись не варто, бо ж кожна з них неперевершена господиня. 

Олександр Шустерук

На знімку: бухгалтери 2 категорії Тетяна Веніамінівна Гнатовська, Наталія Анатоліївна Муштук та Марина Олександрівна Поковба, провідний бухгалтер  Інна Петрівна Мацун, бухгалтер 2 категорії  Ірина Василівна Суховолець, заступник головного бухгалтера Анна Олексіївна Цаковська, головний бухгалтер Сніжана Василівна Скуридіна

Фото автора