Де є будівництво, панує мир

Колектив ремонт­но-будівельного управління ЕРП зустрі­чає своє професійне свято, по суті,  у розпал найбільш важливих робіт. Воно, як правило, припадає на період проведення планово-попере­джувального ремонту на одному з енерго­блоків, і виробничих навантажень додається. Нині ремонтники РБУ свої зусилля сконцентрували на енергоблоці №1, де триває активна фаза ППР. В основному в роботах задіяні перша і друга дільниці, які виконують завдання на багатьох об’є­ктах станції. Зокрема, встановлюючи риштування, з яких можна дістатися обладнання, вони тим самим забезпечують фронт робіт ремонтникам. Зважаючи на обсяги запланованого до виконання і стислі строки, персоналу доводиться виходити у дві зміни, інколи й у вихідні. Приміром, минулої суботи-неділі колективу першої дільниці випало працювати у машзалі, люди гідно справилися з поставленими завданнями. За словами начальника РБУ ЕРП В.І.Кандабаєва, таку згуртованість демонструють його підлеглі на всіх ділянках, розуміючи яка відпові­дальність покладена на них.

У першому півріччі, зазначає співрозмовник, планові завдання з ремонту будівель і споруд вдалося виконати. Серед основних робіт – покрівельні на об’єктах соцкульт­побуту в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду, ремонтні роботи на проммайданчику, укладання асфальту на дорозі №1 і на території станції. Про стовідсотковість наразі не йдеться, але протягом серпня - половини вересня зможуть впоратися і прозвітувати про цілковиту готовність об’єктів до роботи у зимових умовах. Для такого оптимістичного твердження є всі підстави: люди навчені, з досві­дом, забезпечення необхідними матеріалами проходить без збоїв. Цього року, відзначає Володимир Іванович, особливих проблем з постачанням немає, отож працювати з коліс немає потреби.

Ми поцікавилися чи відчули в колективі дієвість і ефективність переходу на закупівлю обладнання матеріалів і обладнання через систему ProZorro. І хоч саме РБУ такими питаннями не займається, його керівник каже, що деякі переваги нова модель закупівель має, вдається зекономити певну суму коштів. «Але, напевно, зарано робити остаточні висновки, оскі­льки за новою системою працюємо не так вже й довго, не все ще тут відлагоджено, є нюанси, які потребують удосконалення», - відзначає В.І.Кандабаєв.

Основне коло обов’язків персоналу РБУ ЕРП – ремонтні роботи, великого будівництва управління не веде. Допоміжні об’єкти, як от ангар для швидкої допомоги на території станції, до кінця серпня буде готовий, тобто всі будівельні роботи на ньому завершать. Основне, що нема проблем з матеріалами.

- Відрадно, що цьогоріч, як ніколи, ми вчасно отримали фарбу для нанесення розміток і  зможемо зробити це, як і годиться, влітку, - зауважує В.І.Кандабаєв. – Я вже дав доручення третій дільниці виконати її на дорозі №1 до Дня незалежності.

Як завжди, він не шкодує добрих слів на адресу колег по управлінню і шле найкращі вітання всьому рідному колективу, підрядним організаціям, з якими співпрацюють впродовж багатьох років.

- Передусім бажаю всім миру, і тоді будівельники гідно займуть свою нішу, працюючи на благо України, заради миру і спокою.

Ольга Сокол