Співпрацюємо з трудовим колективом ВП ХАЕС

Співпраця ГО «Нетішинська самооборона»  з  трудовими колективами ВП ХАЕС продовжу­ється більше року. Активісти колективів  ТЦ, РЦ, НТЦ та ЦТАВ надають посильну фінансову допомогу для нетішинських військових.

У грудні 2015 року працівниками цих під­розділів зібрано 14 740 гривень.

Турбіністи  передали ГО «Нетішинська само­оборона»  6 620 грн. Ці кошти були витрачені на закупівлю 10 комплектів термобілизни та 5 флісових шапок (2575 грн), 5 комплектів військової зимової форми виробництва Україна (4750 грн).

Реакторники зібрали  3800 грн. Кошти були витрачені на закупівлю 3 комплектів зимової форми виробництва Австрії та 4 пар берців Бундес виробництва Німеччини загальною вартістю 4200 гривень.

Трудовий колектив  ЦТАВ  передав 2 920  грн. На ці гроші були придбано один військовоий зимовий костюм, одну пару рукавиць та  балакла­ву (1015 грн); пару берців Бундес (750 грн); пару зимових берців та пару зимових чобіт (1205 грн).

Працівники  НТЦ  передали  1400 грн. На ці гроші придбано  комплект форми Гортекс (750 грн);  шість зимових балаклав, 3 пари рукавиць зимових та 2 зимових шапки (825 грн).  

Нагадаємо, що з початку нашої благодійної акції волонтерами Самооборони було зібрано та витрачено понад 1,3 млн гривень.  

Бажаючі допомогти, можуть також перераховувати кошти на карту Приватбанку 6762 4620 8746 8762 Камозін Юрій Миколайович.

     

 

Діяльність волонтерів ГО  «Нетішинська Самооборона» у 2015 році

«Нетішинська Самооборона» почала займатися волонтерством більше як півтора року тому.

Повномасштабна акція «ПІД­ТРИ­МАЄМО СВОЮ АРМІЮ. ВРЯТУЄМО КРАЇНУ» розпочалася 19 червня 2014 року. На жаль, потік допомоги у 2015 році значно скоротився. Так, за останній рік ми зібрали та витратили 500 тис. грн,  тоді як за півроку 2014 року було зібрано та ви­трачено 800 тис. грн.          Основну допомогу у збіг­лому році нам надавали трудові колективи ВП ХАЕС. Ще на початку  року була налагоджена тісна постійна співпраця Самооборони з підрозділами ВП ХАЕС, яка продовжується й досі.

 За цей час трудовими колективами станції  зібрано понад 330 тисяч гривень. Активісти таких під­розділів, як ТЦ, РЦ, ЕРП, ЦНВУ, НТЦ, ЦТАВ, ТрЦ, ГТЦ, ЕЦ, комунального господарства та ВП «Складське господарство», 3-ій ДПРЗ ДСНС збирали та передавали фінансову допомогу для нетішинських військових. Особливо хочемо відзначити колектив турбінного цеху, який за рік зібрав та передав Самообороні понад 110 тисяч гривень.

Для того, щоб хоч якось мати змогу залучати містян до благодійної допомоги, Самооборона провела багато різноманітних акцій, які давали нам змогу використати їх для збору благодійної допомоги нетішинським військовим: «Зігрій солдата теплом своєї душі» – зі  збору теплих речей;  «Влаштуємо Різдво на фронті» та «Подарунок на Миколая в АТО» – зі збору солодощів та різдвяних смаколиків  для хлопців у АТО; «З любов`ю від нетішинських господинь» – під час якої домогосподарки могли своїми руками приготувати гостинці для військових;  «1 вересня без квітів» – де ми пропонували батькам школярів не витрачати кошти на квіти, а пожертвувати їх для потреб військових; «Кошик допомоги. Подарунок для солдата» – зі збору продуктів харчування по супермаркетах міста, яка є по­с­тій­нодіючою.

У 2015 році ми  організовували зустрічі із співачкою та поетесою Анастасією Дмитрук та поетесою Христиною Панасюк, під час яких також збиралися благодійні кошти для військових.

Всього у збіглому році Самооборона провела шість благодійних ярмарок у місті, у яких мали змогу взяти участь  нетішинські підприємці, колективи шкіл та садочків, Палацу культури, школи мистецтв, СМСЧ-4, ЖКО, художньої школи, БДТ, органі­зації молоді ППО ВП ХАЕС, крає­знавчого центру, працівників пен­сійного фонду та центру зайнятості.   Це ярмарки, що відбулись 21 лютого (Масляна), 9 Травня (День Перемоги), 6 липня (Івана Купала), 19 вересня (День міста), 24 серпня (День Незалежно­сті).

Найбільший «весняний ярмарок» пройшов 5 квітня, нам вдалося зібрати понад 40 тисяч гривень.

За останній рік ми здійснили чотири поїздки у зону АТО  та відправили військовим на схід три відновлених автомобілі – Ніссан Террано та ГАЗ-69 у 95 аеромобільну бригаду та УАЗ «таблетку», відновлену працівниками транспортного цеху ВП ХАЕС, у Луганський прикордонний загін. Також ми відправили «Укрзалізницею» у лютому 2015 року разом з «Кос­то­піль­ським Центром волонтерів» вагон­ лісу, який вмістив близько 55 кубів лісу та 12 кубів дров.

Самооборона зараз допомагає 130 нетішинцям у 21-у підрозділі ЗСУ та МВС. 

Наразі двоє членів Самооборони знаходяться на сході – це Володимир Тишкун та Ігор  Шминдрук, які пішли добровольцями у ЗСУ. Ще двоє самооборонівців вже відслужили та повернулися у Нетішин – це Петро Будига та Сергій Лобанов.

На жаль, армія, як не забезпечувала всім необхідним військових у зоні АТО на початку війни у  2014,  так не забезпечує і зараз. Напевно у деяких частинах з постачанням все дуже гарно, але це стосується за­звичай тилових підрозділів. А на передовій так само не вистачає термобілизни, теплої форми, якісних зимових берців, зимових рукавиць, балаклав тощо. Тому постачання цих речей, як і раніше, лягає на плечі волонтерів з усієї України.

Усю зібрану допомогу та кошти ми витрачаємо адресно (персонально) саме на нетішинців у цих частинах. Наразі більшість придбаної військової амуніції відправляється посилками «Нової пошти», а також видається родичам військових для самостійного відправлення особис­тих передач. 

Щомісяця ми публікуємо звіти про зібрані кошти та  придбане спорядження у соцмережах та ЗМІ. Ознайомитися з діяльністю та звітністю організації можна у соцмережах Фейсбук, Вконтакті та Однокласниках на сторінках користувача «Нетішинська самооборона».

9 грудня  офіційну роботу почав новий сайт «Нетішинської самооборони» http://www.samooborona-netishyn.com.ua, де користувачі мережі інтернет не тільки можуть ознайомитись з діяльністю організації, а також можуть звернутися з питаннями в онлайн приймальню, підтримати Електронні петиції               м.Нетішина, або запропонувати  свої теми для петицій.

На жаль, з кожним місяцем потік грошової допомоги зменшується, і ми зараз не в змозі забезпечувати у повному обсязі усіх нетішинців в АТО.

Тому закликаємо нетішинців не забувати, що десь далеко, на сході нашої країни, боронять наш спокій наші земляки.

Ваша «Нетішинська

самооборона»