Для плідної роботи з духовним очищенням

Майже десять років на свято Водохреща на Хмельницькій АЕС служителями церкви здій­снюється обряд освячення води, а відтак і працівників, виробничих та службових приміщень, обладнання станції. Це стало традицією. Настоятелі церков Ікони Божої Матері «Неопалима купина» та Св.Параскеви і цього року разом з іншими духовними особами у вестибюлі адміністративного корпусу здійснили обряд освячення води.

У таїнстві освячення води взяв участь  генеральний директор Хельницької АЕС Микола Панащенко. Від духовних настоятелів на адресу всього колективу атомників він почув найщиріші ві­тання. Микола Сергі­йович висловив сподівання, що духовне очищення сприятиме плідній роботі електростанції.

Краплі святої води вбережуть від всякої біди

Діяльність персоналу Хмельницької АЕС чітко регламентована, тому не всі її працівники змогли стати свідками таїнства освячення води. Священики схвально відгукнулись на пропозицію відвідати основні робочі місця. Святою водою була окроплена територія турбінного, реакторного та інших цехів, кабінети керівників підрозділів, господарські та виробничі приміщення.

Протоієрей Олександр на запрошення заступника начальника енергоремонтного підрозді­лу по роботі з персоналом Дмитра Міщенка відвідав об’єднаний допоміжний корпус. Тут священика радо зустріли працівники хімічного цеху, гідротехнічного цеху, енергоремонтного підрозді­лу. Кожен проймався вірою,  що освячена вода допоможе їм вирішувати складні виробничі завдання.

На візит духовного наставника очікували й працівники ремонтно-механічного цеху, яким керує Микола Карауш.

Тут зосереджено багато високотехнологічного обладнання, від надійності якого залежить постачання запасних деталей під час ремонтних кампаній. Але найбільшим скарбом підрозділу є його персонал. Токарі, фрезерувальники, слюсарі не раз доводили свою високу кваліфікацію. Протоієрей Олександр відзначив для себе, що тут працюють християни, які свято бережуть православні традиції та віру у Всевишнього. Тому й часто чув прохання про благословення.

Коли у ремонтно-механічному цеху завершився обряд освячення води, його працівники вирішили зробити колективне фото разом із священиком біля прикрашеної новорічної ялинки.