До роботи з натхненням

До «архітекторів» позитивного настрою у колективі управління капітального будівництва можна зарахувати начальника монтажного від­ділу Людмилу Панасе­нко. Трудову біографію на Хмельницькій АЕС вона розпочала обхідником турбінного від­ділення. Це була робота, як мовиться, не для жіночих тендітних рук, бо, принай­мні, така операція як закривання засувок, вимагає великих фі­зичних зусиль. Але набута практика стала в пригоді, коли трудівниця перейшла у відділ капітального будівництва.

У Нетішині Людмила Олексіївна зустріла свою долю – Геннадія, який працював начальником зміни блока. Через деякий час у сім’ї Панасен­ків сталось поповнення – на світ народилась донечка Аня.

Для колективу монтажного від­ділу управління капітального бу­дівницт­ва ХАЕС, який очолює Людмила Панасенко, важливою є тема реконструкції та модернізації енергоблоків. Тут вони здійснюють тех­нічний нагляд за всіма монтажними роботами. Все розпочина­ється з аналізу проектної документації, вибору постачальника, потім триває контроль технологі­чних етапів, аж до завершальної стадії. Не тільки виробничі показники характеризують стабільність колективу, а й вміння корисно і змістовно відпочивати. Ось тут творчий потенціал Людмили Олексіївни розкрився знову. В УКБ традиційно до різних свят готують культурну програму, участь в якій беруть не кілька осіб, а хороша когорта представників різних відділів. Виявилось, що талантів в управлінні капітального будівн­ицтва не бракує, тут вміють гарно заспі­вати і здивувати театралізованою постановкою. Тон у всіх дійствах завжди задає Людмила Олексіївна. Вона  незамінна ведуча­ і «генеральний» сценарист, у творчих пошуках завжди знаходить підтримку колег, зокрема, й у голови цехкому Раїси Іванової.