До уваги громадян пільгових категорій

На чисельні звернення пільгових категорій громадян щодо пільгового проїзду на міському та приміському транспорті інформуємо, що право на безкоштовний про­їзд за маршрутами м.Нетішин - залізнична станція Кривин та вул. Солов'ївська-Аптека-Автовокзал відповідно до Законів України мають такі пільгові категорії населення: учасники бойових дій; інваліди війни І, ІІ, ІІІ груп; громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської ката­- строфи, віднесені до 1 категорії; учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії 2; діти, яким встановлено інвалідність, пов'язану з Чорнобильською катастрофою; ветерани військової служби; ветерани державної пожежної охорони; ветерани органів внутрішніх справ; ветерани служби цивільного захисту; ветерани державної служби спеціального зв'язку; особи, звільнені з військової служби, які стали інвалідами під час проходження військової служби; батьки загиблого військовослужбовця; реабілі­товані особи; особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей інвалідів (не більше одного супроводжуючого); пенсіонери за віком.

Для вищеозначених піль­гових категорій громадян безкоштовний проїзд проводиться щоденно, за наявності посвідчення, яке дає право на такий проїзд.

Враховуючи зазначене, особи, які користуються піль­гами згідно з чинним законодавством, мають право на пільговий проїзд незалежно від місця реєстрації та проживання.

Безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою відповідальність згідно із законом.

Будь-які обмеження піль­гових перевезень, зокрема, по кількості  пільговиків, є порушенням чинного законодавства.

У разі  відмови перевізника щодо безкоштовного піль­гового перевезення пільгових категорій громадян за вищевказаними маршрутами звертатись із письмовою заявою до управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради (пр-т Незалежності, буд.29 каб. №2) або за тел.       4-10-04, 098-741-03-79.

Валентина Склярук,  начальник управління  виконавчого комітету Нетішинської міської ради