Добром ділитись – з радістю подружитись

Галина Сливинська переконалась, що вмінню спілкуватись із людьми не годен навчити жоден навчальний заклад. Цьому сприяла­ робота в універмазі міста Нетішина, куди вона влаштувалась на початку вісімдесятих після закінчення Хмельницького торговельного технікуму. Працювала у дитячому відділі, де постійно юрмились молоді батьки. Нерідко траплялось, що клієнти в тій чи іншій формі ділились своїми проблемами і радоща­ми. Намагалась розрадити, допомогти, наскільки могла. Це був певною мірою стартовий майданчик для майбутньої профспіл­кової діяльності, якою вона в якості заступника голови цехкому нині опікується у енергоремонтному підрозділі Хмельницької АЕС, обій­маючи посаду  техніка ремонтно-будівельного управління. Галина Сливинська має спо­кійну вдачу та почуття великої відповіда­льності за доручену роботу. Вона в неї специфічна – своєчасне ведення та оформлення документації, пов’язаної з діяльністю підрозділу, який займається будівельно-від­но­влювальними робота­ми на різних об’єктах електростанції. Поми­мо цього – громадське навантаження­.

Галина Василівна належить до небагатьох представників трудового колективу ХАЕС,  кому довірена робота зразу у двох комісіях профкому - соціального захисту та органі­зації оздоровлення­.

- Приємно спілкуватись з людьми, які щиро діляться  радісними моментами у житті, - розповідає Галина Василівна, - але трапляється, що колеги по роботі опиняються у скруті, зненацька підступає хвороба. У подібних випадках потрібна не лише підтримка добрим словом, а й конкретними справами. На засі­даннях комісій випадає нагода постояти за право працівника підтри­мати необхідний фізичний стан у санаторії чи профілакторії, отримати фінансову допомогу тощо.

Вона переконана, що праце­здатність можна підтримувати й за рахунок позитивних емоцій, отриманих в результаті активного відпочинку. Саме за  її сприяння організована була поїздка працівників енергоремонтного підрозділу на Шацькі озера, що на півночі Волинської області. Гарний настрій та позитивне світосприйняття були гарантовані.

- Нині з організацією відпочинку є певні проблеми, - констатує Галина Василівна, - але кожен з нас, як мовиться, володар власної долі. Багато працівників електростанції намагається змістовно провести час під час вихідних, зокрема в Карпатах.

Наснагу до життя вона отримує від дітей та внуків. Покоління  продовжувачів роду зростає допитливим та талановитим. Онук Назарій активно займається бойовим гопаком, відтак набирається фізичного гарту, зростає патріотом. Активне захоплення східними танцями допомогло посісти призові місця на різних загальнодержавних конкурсах з хореографії. Хороші вокаль­ні дані засвідчує інший онук - Антон. А бабуся крім розради спілкування з найкращими у світі онуками, родинами доньок Оксани та Анни, має  захоплення для душі – вирощування квітів. І нехай її квітник милує очі довгі роки.

Олександр Шустерук

Фото автора