Долаючи бар’єри – у Ріо!

«Хто поїде до Ріо?» Під таким гаслом у Луцьку з 16 до 19 червня проходив чемпіонат України з легкої атлетики. На Волині зробили все для того, щоб якомога більше спортсменів виконали нормативи і потрапили на Олімпійські ігри або на чемпіонат Європи в Амстердам, створивши умови для виступу.

Перший вид вечірньої програми приніс високі результати – п’ятеро атлеток у забігу на 400 метрів з бар’єрами показали результат, кращий за норматив на чемпіонат Європи, а троє – на Олімпійські ігри! Виграла лідер в цьому виді Ганна Тітімець (55.00), другою була Олена Колесніченко (55.48), третьою Вікторія Ткачук (55.96), - вихованка нетішинського спорту.

Це вже підтвердження рівня, адже трохи раніше у Кіровограді Вікторія виконала олімпійський норматив у цій дисципліні. Сподіваємось, до Ріо її форма тільки покращув­атиметься.

Першим наставником спортсменки був тренер КДЮСШ Олександр Краснов. Під його керівництвом вона  виконала кандидатський норматив, взяла участь у ряді міжнародних змагань.

Далі – Донецьке училище олім­пійського резерву ім. Бубки, де  відомий фахівець Анатолій Чумак «по-доро­слому» заходився ставити­ техніку­ її бігу. У 2012 році Вікторія потрапила у фінал юніорського чемпіонату світу. Наступного сезону - до фіналу чемпі­онату Європи серед юніорів. Починаючи з 2014 року бореться за те, щоб пробитись на чемпіонат Європи серед дорослих. Відтак виграла Всеукраїнську універсіаду (навчається у Тернопільському національному університеті  на факультеті фінансів та оподаткування), де пробігла 400 метрів гладкого бігу за 53,07 секунди, на Кубку України відзначилась на чотирьохсотметрівці з бар’єрами (57,49), стала чемпіонкою України серед молоді, прекрасно пробігла на командному чемпіонаті України. Відібралась на командний чемпіонат Європи. У жіночій естафе­ті 4х400  Вікторія Ткачук, Аліна Логвиненко, Ольга Бибик та Ольга Земляк з результатом  3.29,79 здобули бронзові медалі.

Олімпійський приціл взято. З бар’єрами, які вона долає все вправніше.

Віктор Гусаров

Фото автора