Другi, але непереможенi

Своє тридцятиліття, яке виповнюється цьогоріч у перший день літа, Нетішинська КДЮСШ ППО ХАЕС відзначає з новими здобутками, серед яких – друге місце в рейтинговій оцінці роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл області за 2015 рік.

Нетішинська КДЮСШ належить до шкіл 1-ї групи, де працює понад 14 тренерів-викладачів. На Хмельниччині 19 таких спортивних закладів.

Перше місце у рейтингу посіла ДЮСШ ОЦФВУМ (м. Хмельницький). Одразу зверніть увагу, що в зазначеній школі передають свої знання, уміння та досвід підопічним аж 49 тренерів-викладачів, тоді як тренерсько-викладацький склад Нетішинської КДЮСШ – 21 особа. Тому очевидно, що відставання приблизно на 2,5 тисячі балів від лідера (24408 балів проти 26920-ти) з легкі­стю було б перекрите, адже кожний додатковий тренер – це нові потенційні успіхи та перемоги.

«За спиною» нетішинців залишилися 7 ДЮСШ із Хмельницького та 3 – із Кам’янця-Подільського.

Найвагоміший внесок в успіх Нетішинської КДЮСШ ППО ХАЕС внесли: В.М.Цисарук – фехтування на шаблях (8771,75 бала), О.К.Штурбабіна – фехтування на шаблях (7619 балів), Г.В.Горохов – боротьба самбо (6323,5 бала), О.Г. Краснов – легка атлетика (4437 балів), О.Г.Каспаров – гандбол (1577 балів) та Р.В.Шпак – плавання (1085 балів).

Досягнутий високий рейтинговий успіх став можливим за активного фінансового (і не тільки) сприяння виконавчого комітету Нетішинської міської ради. За словами працівників відділу молоді та спорту, який здійснює організаційно-методичну роботу в зазначеному напрямку, минулоріч на покращання матеріально-технічної фізкультурно-спортивної бази міста та участі спортсменів Нетішина у змаганнях усіх рівнів з міської казни виділені понад 500 тис. гривень. У цьому сенсі важливо зазначити, що доволі значна фінансова роль належить також батькам учнів та спонсорам, небайдужим до спорту.