ЕТАП ЗА ЕТАПОМ 

На генераторі першого енергоблока триває підготовка до високовольтних випробувань обмотки статора. Зараз спеціалісти займаються вимірюванням конічного опору обмотки постійного струму. Важливим також є ремонт ущільнення вала ротора. До виконання складних робіт на турбогенераторі залучені працівники, які мають високу кваліфікацію. Крім працівників бригади з ремонту високовольтних двигунів та генераторів у ремонтних роботах також беруть участь представники ВП «Атомремонтсервіс».

Не вперше  схвальні слова звучать на адресу працівників бригади,  в якій працює Роман Перчишин. На ВП ХАЕС він трудиться майже десять років, а перед цим займався ремонтними роботами на АЕС України та Росії у складі фірм «Львіватоменергоремонт» та виробничо-господарського центру «Піраміда». Роман Володимирович свого часу брав активну участь у капітальному ремонті на другому енергоблоці ХАЕС, у ході якого здійснювалась заміна обмотки за технологією фірми ALSTOM.

Після завершення робіт на обмотці статора турбогенератора першого енергоблока пройдуть процедури із заведення ротора. Ремонт триватиме на збудниках, ущільненнях валу ротора генератора, газоохолоджувачах турбогенератора і повітряохолоджувачах збудників.

На знімку: майстер Роман Перчишин оглядає статор генератора

Фото Олександра Шустерука