Фізичне загартування у пріоритеті

Фізкультурно-масова робота ППО ХАЕС в числі пріоритетних, враховую­чи значні здобутки у цьому напрямку не лише в місті, але й  у компанії, в Україні і на світовому рівні. Головні напрямки роботи сформовані давно, проте  наповнюються вони що­разу новим змістом.

Сімейне дозвілля, робота з молоддю, ор­ганізація та проведення цехових змагань та Спартакіади серед цехів, підтримка занять у сек­ціях, інформаційна пропаганда здорового способу життя – неповний перелік завдань, що поставлені перед комісією з фізкультурно-масової роботи та фізкультурного активу ХАЕС, яку очолює знаний поборник фізичного виховання, інструктор  відділу психолого-педагогічного і фізичного забезпечення НТЦ Степан Григорович Пенчук. Члени комісії брали участь у засіданнях та нарадах під головуванням адміністрації СК Енергетик,  за сприяння Голови ППО ХАЕС М.Гука, були учасниками виїзного семінару спор­тивних активістів Атомпрофспілки у Коблево, розробляли умови змагань, затверджували графіки. Загальними зусиллями членів комісії розроблено проект спеціальної відзнаки ВП ХАЕС  - «Лицар спорту» і проведено нагоро­дження 13 працівників ВП ХАЕС. Закуплено по два комплекти спортивної форми для команд учасників Спартакіади ВП ХАЕС.

Хмельницька АЕС - єдина в компанії, де спортивний комплекс «Енергетик» та комплексна дитячо-юнацька спортивна школа перебувають у підпорядкуванні первинної профспілкової організації. Життя підтвердило правильність зусиль адміністрації та профспілки ХАЕС, які, дбаючи про зміцнення здоров'я працівників, досягнення високого рівня працездатності атомників, завжди прагнули залучати якомога більше людей до занять фізичною культурою і спортом, роблячи їх неодмінним і повсякденним атрибутом здорового способу життя.

Діяльність комісії фізкультурно-масової роботи спільно із СК «Енергетик» ППО Хмельницької АЕС протягом року була направлена на виконання пунктів Колективного договору, Заяви ДП «НАЕК «Енергоатом» щодо збереження працездатності та здоров'я, забезпечення повноцінного відпочинку і професійної реабілітації персоналу.

Основним завданням СК є фіз­культурно-оздоровча та спортивно-масова робота з працівниками ВП ХАЕС та членами їх сімей. СК має всі необхідні умови для проведення спортивно - масової та фізкультурно - оздоровчої роботи. Відтак спортивний комплекс відвідує понад 1850 працівників ВП ХАЕС. До їх послуг спортивні зали, плавальний басейн, відкриті майданчики, де функці­онують спортивні секції з пауерліфтингу, настільного тенісу, великого тенісу, плавання, армспорту, баскет­болу, гандболу, шахів, шашок, футболу, волейболу, бадмінтону та оздоровчі групи.

На базі спортивного комплексу щорічно проводяться змагання в залік Спартакіади серед цехів та відділів ВП ХАЕС, у яких того року взяли участь понад 800 працівників ХАЕС з таких видів спорту, як гандбол, нарди, більярд, шашки, шахи, футзал, арм­спорт, плавання, волейбол, легка атлетика, баскетбол, настільний теніс, бадмінтон, дартс, перетягування канату та гирьового спорту.

Протягом року працівники під­розділів ВП ХАЕС та інструктори СК «Енергетик» ППО ХАЕС взяли участь у світових, міжнародних, Всеукраїн­ських, регіональних, галузевих змаганнях та інших масових спортивних заходах, зокрема чемпіонаті України з волейболу серед чоловічих команд­; міжобласних турнірах з волейболу серед чоловічих команд і  футзалу, з баскетболу, у чемпіонаті Хмельницької області з футболу. Проведено традиційний міжобласний турнір з волейболу серед ветеранів за участі команд із Старокостянтинова і Острога. Взяли участь у відкритому чемпіонаті Рівненської області з волейболу серед ветеранських команд­ 40+, а також у відкритому чемпіонат Рівненщини з баскетболу. Проведено міжобласні турніри з настільного тенісу, футзалу, волейболу.

Члени комісії, а переважно це фізорги підрозділів, організовують і очолюють команди для участі в Спартакіаді ВП ХАЕС, проводять турніри та спортивно-оздоровчі заходи ви­хідного дня. До таких віднесемо, крім видів спорту в залік Спартакіади, традиційний турнір з футзалу серед цехів та відділів ВП ХАЕС на призи газети «Перспектива»; особисті першості з риболовлі серед працівників ВП ХАЕС, відкритий міжобласний турнір на кубок Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС - ловля риби фідером з берега; VII Спартакіаду працівників морського транспорту України; низку заходів до Дня фізичної культури і спорту із традиційним легкоатлетичним пробігом. Проведено турніри з футзалу, волейболу, більярду, бад­мі­нтону та настільного тенісу, сплави на човнах по річці Горинь, фізкультурно-масові заходи, приурочені до Міжнародного жіночого дня, Дня Перемоги, Дня молоді, Дня Конституції, Дня незалежності України, Дня енергетика.

У складі СК ХАЕС діють 52 групи здоров'я та загальної фізичної під­готовки з футзалу, шахів, шашок, баскет­болу, волейболу, гандболу, настіль­ного тенісу,  плавання, пауер­ліфтингу, армспорту, бадмінтону, легкої атлетики, плавання, гирьового спорту, в яких займаються 1125 працівників станції. Понад 17 груп працівників ВП ХАЕС різної фізичної підготовки та різного віку оздоровлювались на базі оздоровчого центру навчально-тренувального центру. Цифра відвідувань склала 8253 людино-відвідування.

Оперативний персонал пройшов курс підготовки за темами: «Розвиток фізичних якостей», «Командна взаємодія» та «Відновлення функцій організму за допомогою термогідро­бальнеотерапії» за програмою під­тримання кваліфікації оперативного персоналу АЕС, всього 168 годин при 557 людино-відвідуванях.