Форум пройшов – позитивні емоції залишились

З 24 по 26 вересня 2015 року в Нетішині, у відповідності з рішенням Центральної Ради Організації молоді Атомпрофспілки, проведено ХІІ за ліком і перший у нашому місті Форум Органі­зації молоді Атомпрофспілки (далі – Форум ОМА). Право відкрити захід було надано заступнику голови Атомпрофспілки Павлу Пруднікову, голові ППО ХАЕС Михайлу Гуку, заступнику генерального директора ВП ХАЕС з кадрів та соці­альних питань Віктору Демидюку, виконуючому обов’язки  начальника СМСЧ-№4 Афанасію Бондарчуку та голові  ПК цього закладу Галині Гаркушиній, голові ПК «Нетішинський професій­ний ліцей» Ніні Семенишиній і очільнику Органі­зації молоді Атомпрофспілки Павлу Олещуку. Кожен з промовців мав що побажати учасникам форуму, адже на зустріч зібрались представники­ молодіжних організацій АЕС України, Київського­ науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту «Енергопроект» та  ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», аби обговорити нагальні питання діяльності молоді у сучасному світі.

Форум ОМА став особливим в історії організації, адже співпав із своєрідним ювілеєм створення Організації молоді Атомпрофспілки – п’ятнадцятиріччям. Прозвучали напутні слова, побажання  здійснення задумів, плідної праці. Далі за програмою проведено ряд екскурсій, першою з яких було відвідання оглядового майданчика території ХАЕС, що знаходиться біля відкритого розподільчого пристрою 750/330 кВ, під час якого форумчанам детально розповіли про історію будівництва Хмельницької АЕС, її діяльність та досягнення колективу. Продовжено­ екскурсію у інформаційному центрі Хмельницької АЕС. Експонати доповнили загальну картину про найбільший енергетичний об’єкт краю, метод отримання електроенергії,   фахівців станції.

Наступний день Форуму ОМА Атомпрофспілки було присвячено живому спілкуванню під час навчальних лекцій-семінарів. Теми, що були за­пропоновані ЦК Атомпрофспілки для обговорення наступні: «що буде з молодим атомником у 60 років»,-  модер­атор Андрій Кисельов, та «модернізація профспілок», - очільник Павло Прудников. Молодь Хмельницької АЕС, як один з організаторів Форуму ОМА, з свого боку запропонувала такі напрямки, як «ділове спілкування» та «управління часом». Семінари,  запропоновані молоддю ХАЕС, майстерно провели працівники навчально-тренувального центру ХАЕС Тетяна Арсєнтьєва та Вікторія Васільєва. Робота в усіх секціях була діловою і  жвавою. Молоді фахівці енергетичної галузі обговорювали подальшу модерніз­ацію профспілки та перспективи атомників. В перерві між обговоренням запропонованих тем  проведено екскурсію на повномас­штабний тренажер, де була змодельована одна із позаштатних ситуацій на енергоблоці. Учасники мали можливість натиснути так звану «потрібну кнопку», аби змінити позаштатну ситуацію  на керовану і безпечну.

Увечері другого дня під головуванням представника спортмасової комісії Дмитра Міщука, було проведено командний турнір з дартсу, участь у якому взяли представники п’яти команд: чо­тирьох АЕС та  НАЕК+«СхідГЗК». У боротьбі визначилась трійка призерів: перше місце за молоддю ЗАЕС, друге – нашою командою, і третю позицію виборола збірна  НАЕК+«СхідГЗК».

Не оминули увагою учасники форуму і міський краєзнавчий музей, який приємно здивував гостей масштабністю представлених експозицій та цінних експонатів.

Третій день розпочався із семінару «Най­кращий захід», який провела голова ОМ КІЕП Ірина Островська.

Завершальним етапом Форуму став Х конкурс КВК серед команд Організації молоді Атомпрофспілки. Атмосфера в Палаці Культури була просто вражаючою, жарти сипались в зал і не­одноразово викликали зворотну реакцію у вигляді аплодисментів та підбадьорюючих вигуків глядачів. Заряд позитивних емоцій отримав кожний, хто брав участь в конкурсі та вболівав за команди в глядацькому залі.

Гра виявила переможців. Перше місце виборола команда «СхідГЗК», друге – южноукраїнці, третє – представники Запорізької АЕС.

Заступник голови Атомпрофспілки П.Прудников та голова ОМ Атомпрофспілки П.Олещук високо оцінили організацію Форуму ОМА. Органі­зації молоді ППО Хмельницької АЕС та ППО СМСЧ-№4 відзначені Подяками ЦК Атомпрофспілки.

А нам з свого боку хочеться подякувати ке­рівництву станції, профспілковому  комітету ХАЕС та компанії за  надану можливість спілкування з однолітками, за сприяння планам молодіжного крила ППО Атомпрофспілки.

Леонід Волков,

голова Організації молоді ППО ХАЕС