Форум УкрЯТ формує власний погляд

Нещодавно у містах Нетішин та  Острог проходив III-й молодіжний міжнародний Форум Всеукраїнської громадської організації «Українське ядерне товариство». Учасниками Форуму стали молоді представники підприємств атомної енергетики, промисловості, науки та освіти України, а також Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують АЕС (ВАО АЕС).

Програма форуму передбачала проведення технічного туру на Хмельницьку АЕС із відвідуванням ЦЩУ, турбінних від­ділень енергоблоків №1 та №2. Учасники Форуму також завітали у  інформаційний центр ВП ХАЕС, ознайомились із технічною та навчальною базою  навчально-тренувального центру. Відвідування повномасштабного тренажера БЩУ відбулось під час проведення тренувань персоналу ВП ХАЕС, що дало змогу побачити роботу спеці­алістів БЩУ під час ліквідації умовної аварійної ситуації. Учасникам Форуму був проведений тренінг «Робота в команді». Досвідчений інструктор НТЦ С.Г. Пенчук під час тренінгу використовував активні методи навчання, які призначені для підтримки навичок оперативного персоналу з реакції,  координації руху, швидкого прийняття рішень.

На зустрічі з керівництвом ВП ХАЕС учасники Форуму мали змогу отримати інформацію про поточну роботу та перспективи розвитку Хмельницької АЕС. На запитання учасників Форуму кваліфіковано відповідали заступник генерального директора з кадрів і соціального розвитку  В.А. Демидюк, заступник головного інженера з підготовки персоналу В.І.Ісупов та начальник зміни блока О.М.Хомич.

Під час Форуму відбулось засідання Молоді­жної секції УкрЯТ, під час якого були підбиті підсумки роботи секції за попередній період та складені плани  подальшої роботи. Чимало уваги було відведено питанням підготовки наступного заходу секції – науково-технічній конференції молодих атомників, яка запланована на жовтень поточного року у м. Харків.

Під час семінару, що проходив в рамках Форуму, учасники презентували інформаційні доповіді про роботу організацій, в яких вони працюють. Учасники Форуму мали змогу ознайомитись з роботою Молодіжного руху ВАО АЕС, який презентував керівник молодіжного напряму ВАО АЕС-МЦ Сергій Уогі­нтас.

Програма Форуму передбачала екскурсію містом Острог із відвідуванням Острозької академії, музею книги, замку князів Острозьких та інших  історичних місць. Творчі заходи були підготовлені та проведені самими учасниками Форуму.

На думку учасників, III-й молодіжний Форум завершився із досить продуктивними та позитивними результатами. Були висловлені сподівання на продовження  молодіжною секцією УкрЯТ подібних заходів у майбутньому.

Фото Віктора Гусарова