Фотовиставка «Чорнобиль очима польських науковців 30 років після катастрофи»

Вона презентована у гале­реї Арт-Пласт. Виставка де­мон­струється як відлуння ІІ Міжнародного молодіжного Форуму Українського ядерного товариства, який проведено у Нетішині минулого місяця­.

Переосмислення постулатів культури безпеки, впровадження нових підходів, систематизація знань і досвіду – все це є сенсом фотовиставки, її духом. Аварія на Чорнобильській АЕС дала поштовх до більш відповідального ставлення до технологій, як таких, та ядерної безпосередньо.

За 30 років від часу надзвичайної технологічної катастрофи 20 століття було зроблено багато: зупинено ЧАЕС і проводиться її зняття з експлуатації, зведено об’єкти для переробки та зберігання ядерних від­ходів, активно спору­джується новий конфайнмент, який ізолює четвертий енергоблок від навколишньо­го сере­довища на наступні 100 років. За цей період напрацьовано унікальний до­с­від в подоланні наслідків техногенних катастроф, в організації міжнародної співпраці та зроблено ряд наукових від­криттів.

Чорнобильська зона стала особливим об’єктом, який, незважаючи на всю небезпеку, можна ефективно використовувати. 

Адам Святек, Рафал Взвьо­нтек, Марек Равінські, Анжей Урбанські представили світлини, що віддзеркалюють нинішній стан Чорнобильської зони. Це цікаво і повчально.

Фото Олександра Шустерука