Геройський вчинок працівника Хмельницької АЕС відзначено почесними нагородами

За порятунок двох дітей із крижаної пастки працівника служби інформаційних технологій Хмельницької АЕС Володимира Уткіна відзначено Почесною грамотою ХАЕС, а також­­ грамотами 3-го Державного пожежно-рятувального загону м. Нетішин та Го­лов­ного управл­іння державної служби надзвичай­них ситуацій в Хмельницькій області.

Почесні нагороди герою вручили генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко та представники служби надзвичайних ситуацій.

У селі Улашанівка Славутського району стався драматично-героїчний випадок – працівник Хмельницької АЕС Володимир Уткін врятував життя двом дітям. Подія, що вразила усе село, сталася другого січня: двоє хлопчаків 8-ми та 9-річного віку гралися на ставку без нагляду дорослих. Крига була не міцна, а тому діти не помітили, як опинилися під водою. У цей час односельчанин Володимир Уткін, який знаходився в амбулаторії, що поруч із водоймою,  почув крики хлопчаків про допомогу. Мить на оцінку ситуації, декілька впевнених рухів і чоловік кинувся рятувати потопаючих та протягом декількох хвилин зміг визволити дітей з крижаної пастки. Врятованих одразу забрали до сільської амбулаторії, де надали усю необхідну допомогу. Сам Володимир свій вчинок героїчним не вважає, і каже, що не вагався ані хвилини.

«Такі люди і вчинки заслуговують на особливу повагу і пошану!» - було наголошено на церемонії нагородження героя.