Готує зміну серйозну Володимир Возьний

Футбол у великій пошані в Нетішині, особливо з огляду на те, що при КДЮСШ ППО ХАЕС діє секція футболу, якою опікуються знані в місті наставники  - заслужений тренер України Володимир Моцюк, Леонід Коробчук і їх молодший, але не менш вмілий та наполегливий колега Володимир Возь­ний. Він родом з  Льві­вщини, де й навчився азам цієї гри. Згодом закінчив Львівський державний інститут фізичної культури. У Нетішині з 2004 року. Працював вчителем НВК, а далі пов’язав своє життя з секцією футболу КДЮСШ. Десять років минули як один день. За цей час з-під крила наставника вилетіли в футбольне життя десятки перспективних хлопчаків, які нині грають у різних клубах  не лише України.

Тренер практикує  участь своїх вихованців у турнірах, що проводяться  у Прибалтиці, Польщі, Франції, Болгарії. Останні три роки вихованці В.Возьного привозять з міжнародного турніру в Болгарії виключно золоті нагороди. Такий же підсумок виступу підопічних тренера у «Лізі націй» 2015 року, який проходив у Франції.

Заняття з юними футболістами він насичує масою технічних прийомів, що практикуються у сучасному футболі. «Намагаюсь виховати у юної зміни такі якості, як футбольне мислення, взаєморозуміння, професійне ставлення до справи,- відзначає тренер. – Відтак результати не забаряться».

Він вже має ким гордитись і на кого рівняти початківців. Зокрема Вадим Лавриненко грає у київській «Оболоні», Михайло Толстяк у польському клубі «Голубий Старгард», Богдан Покойовий захищає кольори першолігового «Арсеналу» м. Київ, Антон Коберник грає за Володимир-Волинську «Вікторію», Михайло Омельчук – за «Волинь» (Луцьк).  В аматорських колективах грають Сергій Загривний, Владислав Процюк, Влад Клюс. В футбольній академії «Карпат»  підвищують майстерність  Андрій Дацюк та Василь Шомко.

Перспективними гравцями вважає тренер юних вихованців Дмитра Мандрійчука, Артема Цевуха, Максима Кравчука, Вадима Тарнавського, Владислава Косіка, Даніїла та Андрія Мирончуків, Іллю Бортніка,  Олексія Кравчука, Романа Отовчиця.

Власне тридцятип’ятиріччя Володимир Ярославович зустрічає у хорошому настрої, адже підопічні гарно виступили у відкритому турнірі КДЮСШ серед команд, гравці яких 2002 року і молодші.                             Обі­гравши однолітків  «Полісся-1» з Житомира, «Вікторії» із Старокостянтинова і «КДЮСШ-ДЮСШ-1» м. Мостиська із загальним рахунком 8:1,  вони вийшли у фінал. Голи за команду забивали Назар Гаврилюк – чотири, Влад Дем’янюк – три, та ще одним голом відзначився Влад Гулєєв. У фіналі вихованці В.Возьного не дали жодних шансів ДЮСШ-2 з Мостиська, заколотивши три без відворотних м’ячі. Двічі відзначився Н.Гаврилюк і один раз В.Дем’янюк.

Кращими гравцями турніру  також визнано нетішинців Даніїла Соснова (воротар), Кирила Іваницького (півзахисник) та Назара Гаврилюка (нападник).

Відзначимо, що Володимир Ярославович єдиний серед тренерського штабу міста удостоєний цього року стипендії міського голови за високі показники у розвитку дитячого футболу. За успіхи – шана.

 Петро Шелепало, член НСЖУ

 На знімку: футбольні тренери В.Возьний та В.Моцюк