Хай доля посміхнеться їм в житті!

Комісія профспілкового комітету ХАЕС по роботі з дітьми і шефській роботі багато років опікується і плідно співпрацює із колективом Берездівської спеціальної школи-інтернат, в якій навчаються діти з вадами розвитку.

Саме до них у переддень Міжнародного дня захисту дітей та з нагоди свята останнього дзвоника завітала наша делегація. Водночас це радісне і сумне свято. Для багатьох із цих дітей - сумне удвічі. Останній дзвоник дехто з них зустрічав без материнських сліз радості та батьківської під­тримки, адже в когось батьків зовсім немає, а комусь просто з ними не пощастило.

В ці святкові дні малюки відчувають особливу турботу та увагу дорослих до себе, а випускники вирушають у доросле життя та прощаються зі своїм дитинством, друзями, вчителями та вихователями. В таких школах вчителі – це друга родина, прощання з якою – це втрата частини серця, як для учнів, так і для вихователів та вчителів.

Для нас кожна така нова зустріч із вихованцями школи-інтернат -  нагода побачити оченята дітей, сповнені надії на краще. Саме такі погляди, наче зерно западають в душу. Діти нас чекають і з радістю йдуть на контакт. І справа тут не лише у подарунках, а у людському спілкуванні зі старшими. Яким вони, на жаль, обділені.

Цього року  у школи-інтернат дев’ять випускників. У дворі школярі та вихователі роблять останні приготування перед початком урочистої лінійки. Осторонь стоять випускники, готуються до свята останнього дзвоника. Лунає державний гімн України, і  діти, приклавши руку до серця, старанно виспі­вують головну пісню країни. А потім слова подяки своїм наставни­кам, вірші і пісні, присвячені шкільним рокам. Директор школи-інтернат Г.В. Беренда вручила дітям атестати про закінчення закладу, побажала кожній дитині обрати правильний життєвий шлях і наполегливо йти до своєї мрії. Пролунав останній дзвоник!

Від імені працівників Хме­льницької АЕС, за традицією, ми щиро привітали вихованців школи-інтернат зі святом останнього дзвоника та вручили у подарунок кожному випускнику гарну валізу, прикрашену різнокольоровими кульками,  косметичні набори та по шоколадці. Директору школи і педагогічному колективу вручили квіти  та подякували їм за тепло і терпіння, яке вони дарували дітям протягом всього періоду їх навчання у закладі.

Ми вкотре щиро дякуємо всім нашим колегам за чуйність і щедрість. Загалом було зібрано коштів – 7422,78 гривень (ЦГЗ – 457 грн, пенсі­онери – 477, ГТЦ – 370 грн, ВЗЯ – 220 грн, ЦРБ – 100 грн, скринька – 666 грн та інші). За зібрані речі дякуємо І.А Завгородько, Л.М. Малько, Л.С.Гуц та В.В. Гузєву, Л.А.Подрядову та іншим.

Також щира подяка Неті­шинському козацькому полку та його представниці Віталіні Ваник за надані цукерки та печиво, а також речі та іграшки для дітей школи-інтернат.

Від усієї душі бажаємо випускникам  знайти свій вірний шлях у самостійному дорослому житті і сподіваємось, що доля посміхнеться їм у подальшому. Вони на неї заслуговують, чи не найбільше за інших.

Ріта Грицаєнко