Хмельницька АЕС забезпечує фінансово-економічну стабільність регіону

Хмельницька АЕС виробила на 6,6 мільярда гривень товарної продукції у 2016 році, що на 1,6 мільярда більше в порівнянні з попереднім роком. Саме завдяки рекордному показнику з виробництва електро­енергії, який становив майже 15 мільярдів кВт*год електроенергії, а також збільшенню тарифів на відпущену електроенергію у збіглому році, до скарбнички бюджетів різного рівня надійшла значна сума коштів.

Загальний розмір відрахувань до бюджетів всіх рівнів та фондів соці­ального страхування Хмельницької АЕС має стійку тенденцію до зростання, про що свідчить їх збільшення за період 2004-2015 років майже в 7 разів (з 58,8 - до 402,4 млн грн). За 2016 рік відрахування ВП ХАЕС до бюджетів усіх рівнів та фонди соціального страхування склали майже 374 мільйони гривень. Через зменшення єдиного соціального внеску у 2016 році, дана сума майже на шість відсотків була меншою ніж за попередній період.

Завдяки збільшенню доходів працівників Хмельницької АЕС та через збільшення ставки податку, майже на 42% більше надійшло податків з доходів фізичних осіб, у порівнянні з 2015 роком, а це майже 139 мільйонів гривень. Більше сотні тисяч гривень працівники атомної станції сплатили  військового збору. На сьогодні, енергетичний велет Хмельниччини майже на 80% формує бюджет міста-супутника.

Колектив енергетичного підприємства продовжує справно та натхненно працювати, приносячи значний дохід для енергокомпанії та держави в цілому.