i злочинцiв знешкодять у герцi, i дiтей любов’ю обiгрiють

Відпрацювання бойової готовності гвардійцями з охорони Хмельницької АЕС

23-25 лютого поточного року військовослужбовці, які охороняють Хмельницьку АЕС, здійснили польовий вихід та провели комплекс заходів з тренування бойової готовності резерву.

Протягом трьох днів спецпризначенці відпрацьовували навички з виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп, незаконних воєнізованих формувань, терористичних, злочинних угрупувань в межах зони відпові­дальності частини.

Під час по­льо­вого виходу взводом спеці­аль­но­го призначення бу­ли від­працьо­вані від­­по­відні нормативи згідно з планом дій.

На заверша­ль­ному етапі, здій­­с­нивши марш на бойовій техніці до місця проведення стрільб, спецназівці продемонстрували високі тактичні здібності та досконале володін­ня стрілецькою зброєю.

Заступник командира військової частини 3043 по роботі з особовим складом підполковник Володимир Козак  зазначив, що гвардійці підтвердили готовність до вико­нання бойових завдань, удосконалили знання та навички, отримані під час теоретичних і практичних занять.

 

Підшефні діти школи-інтернат ознайомились з виробництвом

За сприяння військових в/ч 3043 з охорони ХАЕС старшокласники санаторної школи-інтернат села Плужне, яке входить до зони спостереження Хмельницької АЕС, відвідали станцію.

Знайомство з енергетичним підприємст­вом діти розпочали із інформаційного центру атомників. Фахівці від­ділу роботи з громад­ськістю і ЗМІ ВП ХАЕС розповіли екскурсантам про основні технологічні процеси виробництва електроенергії.

Під час екскурсії в інформаційному центрі школярі ознайомилися з історією вітчизняної та світової атомної енергетики.

Продовжили знайомство з об’єк­тами атомної станції старшо­класники у навчально-тренувальному центрі Хмельницької АЕС. Особливе захоплення у відвідувачів викликав повномаc­шта­бний тренажер блочного щита управлі­ння, на якому екскурса­нтам продемонстрували змодельовану позаштатну ситу­ацію на енерго­блоці АЕС.

«Немає сумнівів, що після відвідин атомної станції тему «Ядерна енергетика», яку на часі проходять учні школи-інтернат, буде засвоєно якнайкраще», - зауважив вчитель фізики та інформатики закладу Віктор Гребенюк.

Не менш цікавою та захоплюючою була екскурсія у краєзнавчий музей міста атомників.

Супроводжували учнів школи-інтернат військовослужбовці вій­сь­кової частини з охорони ХАЕС, які взяли під свою опіку цей заклад. Саме від них діти отримали подарунок – сучасний принтер, необхідний для друку шкільної газети.

За словами заступника командира військової частини 3043 по роботі з особовим складом підполковника Володимира Козака, серед найближчих планів особового складу частини - поїздка до школи-інтернат разом із спецпризначенцями, які демонструватимуть школярам бойові навички та вміння, як приклад для наслідування, та свідчення високої готовності до на­дійного захисту важливого страте­гіч­ного об’єкта.

Власна інформація