Йому довiрене тепло

З настанням холодів нетішинці тихенько «моляться» на працівників комунального господарства, адже від них значною мірою залежить, чи буде комфортно в оселях, чи з кранів тектиме «тепленька», як у фільмі «Іронія долі, або З легкою­ парою» вода. Скеровує процес підготовки комунального господарства ХАЕС Сергій Володимирович Сніщук, який зустрічає цими днями піввіковий ювілей.

Після закінчення 1993 року Українського інституту водного господарства Сергій Володимирович влився у колектив Хмельницької АЕС. Обіймав посади інженера, старшого майстра, заступника начальника цеху з ремонту, голов­ного інженера. З 2008 року очолює комунальне господарство.

Відповідно до посадових обов’язків за­безпечує керівництво виробничою та фінансово-господарською діяльністю підрозділу, виконання основних функцій комунального господарства: тепло- та водопостачання, водовідведення, збір комунальних платежів, а також підтримку споруд, обладнання і мереж в робочому стані, слідкує за  процесом укладання та виконання договорів із споживачами на надання комунальних послуг. Здійснює керівництво роботою підлеглого персоналу, видає завдання з урахуванням кваліфікації працівників та умов праці. Організовує розробку планів виробничої діяльності підрозділу, контролює виконання планових показників і надання звітності за наслід­ками їх виконання. Керується принципами пріоритету інтересів виробництва, об’єктивності та економічної доці­льності.

Сергій Володимирович добре обізнаний у своїй сфері фахівець, систематично і послідовно працює над поглибленням  знань. Робочий день планує за певними стандартами, звертає увагу на деталі. Сприятливий до новітніх методів, постійно вивчає передовий досвід. Не зупиняється перед труднощами. Зазвичай рахується з думками інших, заохочує висловлювання протилежних точок зору, здатний прийняти розумну пропозицію. Працює з усвідомленням особистої відповідальності за життя і здоров’я підлеглих. Відтак створює умови, необхідні для мотивації персоналу до високих показників виробни­чої діяльності, ініціює творче ставлення персоналу до виконання виробничих обов’язків. Чимало уваги приділяє підготовці персоналу, професійному зростанню підлеглих. Вимогливий до себе та колег, водночас запобігає виникненню непродуктивних конфліктів. Все це робить його формальним і неформальним лідером колективу. А відтак нетішинцям досить комфортно зустрічати зиму, бо в оселях зазвичай тепло і затишно.

Віктор Павлов