Кидок за кидком

Чемпіонат України серед гандбольних команд суперліги пере­йшов у завершальну стадію.

Першого березня   зустрічались «ЗТР-Буревісник» (Луганська область) - «Енергетик-НАЕК» (Нетішин). 21-го жовтня минулого року в матчі першого кола ці команди вже зустрі­чалися між собою. Тоді перемогу з рахунком 24:23 вирвали на останній хвилині нетішинці. В команді з міста енергетиків у тій грі відзначився колишній зетеерівець Михайло Крівчиков. Він забив дев'ять м'ячів, та ще на останній хвилині реалізував семиметровий штрафний кидок, який і приніс перемогу нетішинцям.

У «Енергетика-НАЕК» було поповнення в особі трьох  вихованців СДЮШОР ім. Лагутіна. Це молоді двометрові гіганти, які відіграють на позиціях напівсередніх: Максим Шурнюк (1997 року народження), Андрій Арацков (1997) і Віталій Дмитренко (1998).

Підопічні В'ячеслава Дідушенка  («ЗТР-Буревісник») ініціативою заволоділи з перших хвилин матчу. Рахунок відкрив кидком з семиметрової позначки Максим Стрельников. Гол у відповідь в активі Михайла Крівчикова, у якого на футболці теж 13-й номер, як і у Стрельникова.

А далі Крівчикова надійно прикрили і не дали йому можливості забити хоча б ще один гол у ворота Максима В'юнникова у першому таймі. Стрельников і Владислав Залевський створюють перший відрив у два пункти - 3: 1. Як наслідок, в середині першого тайму на табло 12: 4. Після цього енергетикам вперше в грі вдається забити два м'ячі поспіль. Ще один подібний випадок станеться в кінці матчу, коли все вже було зрозуміло.

І в другій половині матчу «ЗТР-Буревісник» повністю володів ініціативою. В'ячеслав Дідушенко надав можливість зіграти всім, хто був включений у протокол, що буває досить рідко. Не брав участь у грі лише травмований Руслан Гончаров.

Запорізький «ЗНТУ-ЗАБ» навідався у Нетішин з бажанням підтримати реноме колективу, що претендує на медалі. За словами головного тренера нашої команди Олега Каспарова, дружина із Запоріжжя добре укомплектована, має довгу лавку запасних гравців з досвідом виступів у суперлізі. Зокрема у Нетішин навідались сім гравців національної збірної разом з іншими досвідченими гандболістами. Попри це, наш «Енергетик-НАЕК» гідно почав гру. Команди почергово виходили уперед, демонструючи вольові якості і ігрову майстерність. У нетішинців з’явились нові виконавці, зокрема Кирило Матяш, Андрій Арацков, Максим Шурнюк, Артем Хохлов, Віталій Дмитренко.  Програючи з рахунком 4:9, енергетики зуміли відігратись і навіть вийшли уперед. Проте на перерву команди пішли з перевагою у один м’яч на користь гостей. Друга половина гри розпочалась атаками гостей. Нетішинці кинулись наздоганяти суперників – 26:29. Та остання десятихвилинка засвідчила, що суперник більш рухливий, має необхі­дний запас сил на проведення атак. Остаточний рахунок 42:32 на користь запоріжан.

Присутні уболівальники дякували командам за видовищну гру. Запам’ятались кілька моментів, зокрема коли у ворота гостей закинув м’яч наш воротар Тарас Супрун. Кілька семиметрових відбив другий воротар Роман Гура. Лідер енергетиків Михайло Крівчиков 13 разів відзначився результативними кидками. П’ять разів влучав у ворота Сергій Касимов, по чотири м’ячі закинули Сергій Процюк та Віталій Дмитренко. По два рази запалювали червоний ліхтар за воротами суперника Максим Шурнюк та Кирило Матяш.

10 березня гра у Львові, а 17 – у рідних стінах із киянами. Саме з цими суперниками наша команда може на рівних змагатись за «місце під сонцем». Нині у трьох команд, враховуючи «Енергетик-НАЕК»  по 14 очок.

Петро Шелепало