Команда Хмельницької АЕС - лідер спартакіади Атомпрофспілки України

У Спорткомплексі Хмельницької АЕС завжди гамірно, адже процес тренування та змагань триває увесь час.  Три дні поспіль тут панувала особлива атмосфера – до фізкультурників ХАЕС завітали колеги із Кузнецовська (РАЕС), Енергодара (ЗАЕС), Южноукраїнська (ЮУАЕС),  Славутича (ЧАЕС) та Жовтих Вод (СООП), аби у очних протистояннях у трьох видах спорту виявити кращих фізкультурників Атомпрофспілки.

Під час урочистого відкриття змагань із словами привітання до учасників церемонії звернулись: голова ППО ХАЕС, голова ФО Атомпрофспілки Михайло Гук та заступник генерального директора Хмельницької АЕС з кадрів і соціального розвитку Віктор Демидюк, які побажали усім яскравого дійства, безкомпромісної чесної боротьби, здоров’я і феєричних перемог. До цих побажань приєднались спортивні функціонери Атомпрофспілки, організатори змагань. Церемонія відкриття ХХIV Спартакіади супроводжувалась виступали місцевих джур, які продемонстрували елементи козацької виучки.

Футзалісти Нетішина першого дня зустрілись з суперниками із Южноукраїнська. Цей двобій виграли спортсмени ХАЕС. На два голи вони відповіли трьома забитими м’ячами - відзначились Олександр Ткачук, Віктор Каращенко та Євген Царук. Наступним суперником стала команда ЧАЕС. І у цій зустрічі з перевагою у один м’яч завершився поєдинок на користь нетішинців. Чотири голи на свій рахунок записав Юрій Стасюк.

Наступного дня боротьба точилась не так успішно. Спочатку дружина ХАЕС зіграла унічию із футзалістами РАЕС, які наприкінці гри відповіли голом на гол Віктора Каращенка. А у грі із суперниками із Запорізької АЕС нетішинці не скористались численними нагодами вийти у лідери. М’яч вперто «не бажав» залітати у ворота представників Енергодара. 3:1 – підсумок зустрічі, відзначився знову ж таки Юрій Стасюк. 

Третього дня напруга досягла апогею, всі чекали на остаточний розподіл призових місць. Але на гру проти ЗАЕС не вийшла команда із Славутича, що забезпечило енергодарцям перше місце. У парі РАЕС – ЮУАЕС наполегливішими були фізкультурники з півдня – 3:2. А у протистоянні нетішинців та жовтоводців з’ясовувалось, хто вийде на друге місце. Наші фізкультурники на перших хвилинах матчу припустились помилки і змушені були шукати долі у атаках. У другому таймі вони забили два голи завдяки зусиллям Сергія Захарченка та реалізованому капітаном команди Віктором Каращенком пенальті. Відтак ХАЕС здобула срібні нагороди, южноукраїнці – бронзові.

За нашу команду грали Ігор Лихвар, Євген Царук, Іван Бортник, Віктор Каращенко, Юрій Стасюк, Сергій Захарченко, Микола Гайдук, Олександр Ткачук та його тезка Олександр Джерелюк. Тренер колективу  Дмитро Кравчук. Забезпечували суддівство Юрій Тюпкін, Роман Форсюк та Іван Стукало.

Волейбольні баталії були не менш цікавими особливо з огляду на те, що нетішинці вважались фаворитами. І вихованці тренера Сергія Харченка не програли жодної партії, перемігши усіх суперників з рахунком 2:0. До складу кращого колективу турніру увійшли капітан команди Ігор Нікітчук, гравці в полі Андрій Орловський, Олександр Чернюк, Іван Маркевич, Олександр Гелент, Володимир Стецюк, Андрій Олендер, Максим Штойко та Євген Перець. 

Друге місце посіли рівненські атомники, а на третій сходинці спортсмени Східної об’єднаної організації профспілки (СООП).

Не було рівних нетішинцям і у змаганнях знастільного тенісу. Першу сходинку вони вибороли завдяки перемогам над командами: ЧАЕС – 5:0 та ЮУАЕС  - 3:2. А  команди  ЗАЕС, СООП  і РАЕС наші тенісисти  здолали з однаковим рахунком 4:1.

У особистому заліку, серед чоловіків першу сходинку посів представник команди ЮУАЕС, друге та третє місця розділили працівники Хмельницької АЕС Олексій Глазков і Микола Вагнер (тренер). Найкращою серед жінок в особистому заліку стала тенісистка із м. Жовті Води, нетішинка Галина Розварська посіла другу сходинку, спортсменка із команди Чорнобильської АЕС - третя.

За підсумками трьох видів Спартакіади, турнірну таблицю очолюють господарі, представники Хмельницької АЕС, друге місце у команди Запорізької АЕС, на третій сходинці спортсмени СООП.

Наступний етап ХХІV Спартакіади фізкультурних організацій Атомпрофспілки України запланований в червні поточного року на майданчику Рівненської АЕС, де буде розіграно нагороди з трьох видів спорту. За найвищі нагороди змагатимуться шахісти, жіночі та чоловічі команди з пляжного волейболу, а також виявлятимуть найсильніших у гирьовому спорті.

Віддамо належне організаторам турніру – представникам Сорткомплексу ХАЕС за чіткий ритм змагань, вмілу організацію суддівства тощо.

Петро Шелепало

Фото Олени Веселової