Корейські фахівці з розвитку ядерного бізнесу цікавились перспективами спорудження

нових потужностей Хмельницької АЕС

19 липня цього року Хмельницьку АЕС відвідали представники корейської компанії КНNP та агенції KOTRA. Під час зустрічі із керівниц­твом атомної станції іноземні фахівці отримали детальну інформацію про основні виробничі показники, результати радіаційного контролю в зоні спостереження ХАЕС, заходи з підвищення безпеки на ядерному об’єкті, а та­кож грун­то­вні від­повіді на всі питання, які їх цікавили.

Акцентуючи увагу на основних показниках радіаційної безпеки яде­р­ного підприємства, генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко констатував, що нинішні показники радіацій­ного фону зони спостереження ХАЕС не перевищують тих, які були задекларовані до початку будівництва атомної станції.

Корейська делегація з свого боку презентувала можливості компанії КНNP та агенції KOTRA та представила основні проекти щодо постачання відповідного обладнання для АЕС.

В рамках візиту іноземні гості побували у машинному відділенні та на блочному щиті управління енергоблока №2, а також оглянули будівельні конструкції третього енерго­блока.

Інформцентр ХАЕС

 Фото Олени Веселової