Кубок надії від Валерія Федорчука

Грудень багатий на футбольні баталії. Зокрема з нагоди Дня енергетика на паркеті Палацу спорту у одноденному міні-турнірі зустрілись чотири команди з регіону: ФК «Вельбівно», ФК «Славута» та місцеві команди «Протон» і ХАЕС. У двобої  славутчан та  спортсменів «Протона» перша половина гри була за нетішинськими футзалістами – 3:0. А от у другому таймі неперевершеними були хлопці з Славути. Вони забили п’ять м’ячів і здобули перемогу.

ФК «Вельбівно» грало з командою ХАЕС і за п’ять хвилин до кінця матчу нетішинці програвали 3:2. Однак і в цьому разі наполегливість принесла гарні плоди. Нетішинці перемогли з рахунком 4:3.

Вирішувати долю тре­тього місця зійшлись протонівці та ФК «Вельбівно». Останні були вправніші з м’ячем.

А за перше місце позмагались спортсмени  команди ХАЕС та ФК «Славута». Наші гравці були на голову вищі за суперника і виграли з рахунком 8:1. Серед грав­ців Нетішина відзначимо Віктора Каращенка, Сергія Захарченка, Дмитра Мар­тиненка, Івана Лихвара, Дми­тра Кравчука.

Ще один турнір - з нагоди 25-річчя пуску першого енергоблока, - зібрав любителів футзалу серед цехових команд ХАЕС. Боролись за нагороди чотири збірні. У наполегливих двобоях перемогу вибороли турбіністи. «Сріб­ною» була збірна у складі представників ГТЦ+КГ+ В/ч.

В число призерів уві­йшла і команда ЦДПРВ+ ЦРБ. Як відзначає головний суддя змагань Юрій Тюпкін, змістовну гру  демонс­трували під час турніру Іван Бортник          (ТЦ), Микола Кузьмінчук (ЦДПРВ), Дмитро Сто­рожук (ГТЦ+КГ+В/ч).

Вдруге поспіль у Нетішині проводився «Кубок надії» на призи гравця прем’єр-ліги України, майстра спорту Валерія Федорчука. За ініціативи цього вихованця нетішинської футбольної школи та за організаційної діяльності тренера КДЮСШ ППО ХАЕС Володимира Моцюка на турнір збираються футбо­лісти 1999/2000 років народження Хмельницької, Рівненської, Волинської, Житомирської, Київської областей.  Отже, у змаганнях взяли участь 12 команд з Володимира-Волинського, Ковеля, Дубно,  Житомира, Фастова, Мостиська, Ізяслава, Полонного, Нетішина та села Вельбівно.

Поділені на дві групи, команди повели боротьбу за головний приз. З-поміж інших демонстрували впра­в­ну гру КДЮСШ та «Енергетик» з Нетішина, «Вік» (м.Володимир-Волинський), ДЮСШ з Мостиська та Фастова і наші земляки з ФК «Вельбівно».

Після спортивних перипетій на паркеті Палацу спорту за головний приз зійшлись грати команди «Вік» та ДЮСШ міста Мостиська. Володимирволинці перемогли з  рахунком 7:0. А команда КДЮСШ з Нетішина   здо­лала житомирян - 6:2 і стала третьою. Серед нетішинців вирізнялись грою воротарі Назар Романю­к та Ігор Люцюк, захисники Олексій Романюк, Дмитро Коломі­й­чук, Вадим Столярчук, Олексій Шайдюк, на­падники Богдан Сімчук, Ярослав Чевелюк, Олександр Поліщук, Андрій Туз, Богдан Таборчук, Назар Гаврилюк, Влад Бондаровський, Олександр Васильчук. Бомбардирами турніру                  ста­­ли­­ Роман Гаман та          Олександр Колежнюк, які забили по 8 м’ячів. Кращим гравцем турніру визнано Олександра Колежнюка.

Переможцям і призерам міжобласного турніру «Кубок надії» вручали за дорученням сина його батьки: Юрій Федорчук, стропальник 5 розряду складського господарства НАЕК «Енергоатом» та Світлана Федорчук, дільнична медсестра терапевтичного від­ділення СМСЧ-4. На вітальну частину прибули Дід Мороз­ (депутат міськради П.Шелепало) та Снігуроньки (працівниці Палацу спорту «Енергетик» Інна Веремійчук і Ольга Лози­ченко). Юні фубтолісти отри­мали солодощі, фото на пам’ять.

Батьки Валерія Федорчука засвідчили, що прекрасна виучка, отримана у секції футболу ППО ХАЕС, очолюваної тренером Воло­димиром Моцюком, сприяла просуванню сина щаблями футбольної ієрархії спочатку до команд першої, а далі вищої і прем’єр-ліги. Валерій виступав за Він­ницьку «Ниву», «ФК «Львів», «Кривбас» з Кривого Рога, Дніпропетровський «Дніп­ро», а також молодіжну збірну України.

Нині нетішинець віддає данину поваги рідному місту, допомагає піднятись на крило юні.

І, сподіваємось, Нетішин виплекає не одного знаного­ майстра шкіряного м’яча.

Власна інформація

 

На знімку: тренер КДЮСШ первинної профспілкової організації ХАЕС Володимир Моцюк