ЛІК НА КІЛОГРАМИ

Минулої суботи члени «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» на човнах в районі другого сектора ставка-охолоджувача демонстрували свою майстерність з лову хижої риби за допомогою спінінга.

У жовтневу днину годі чекати теплої погоди. Температурний стовпець все частіше наближається до нульової позначки, нагадуючи, що скоро майже кожна водойма буде скута кригою. Але до справжніх холодів є вдосталь часу аби порадіти рибальським уловам на блешню.

Територію станційного водосховища заполонив вранішний туман. У його товщі можна розгледіти силуети десяти екіпажів (дуетів) рибалок, які взяли участь у змаганнях зі спортивної риболовлі на Кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС». Перед тим як закинути у воду свої воблери, попери та інші види приманок, рибалки пройшли інструктаж щодо безпечного поводження на водоймі.

Перші хвилини змагань засвідчили, що хижа риба не нехтує активністю, тому є всі шанси відчути справжню конкуренцію серед рибалок.

За перебігом спортивної риболовлі ретельно слідкували члени суддівської колегії, яку представляли Олександр та Тетяна Якименко. Їх присутність засвідчила, що спортивна риболовля традиційно буде чесною і азартною.

Після чотирьох годин перебування на водоймі відбулось підбиття підсумків змагань. Найвправнішою виявилась команда «Фіш_Нетіш» із загальним результатом 11 кілограмів 970 грам. Друге місце вибороли «Рибацюги» - 9 кілограмів 180 грамів. Улов вагою 8 кілограмів 620 грамів дав можливість посісти третє місце команді «Штурм».

Показовим є те, що всі команди зуміли не попасти у так званий «нульовий» результат. Більше одного кілограма риби було зафіксовано у рибальських дуетів «Брати рибаки» та «Колібрі».

Переможці спортивної риболовлі були відзначені кубками, медалями та дипломами.

- Спортивно риболовлею з човнів на спінінг ми закриваємо цьогорічний рибальський сезон серед станційних рибалок-аматорів, - розповів голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук, - усі заплановані змагання відбулися. Хочу відмітити високу активність рибалок. Вони вкотре продемонстрували дисциплінованість та дотримання так званого рибальського кодексу честі. Якщо дозволять погодні умови, то з нагоди Дня енергетика плануємо позмагатись на кризі за допомогою «мормишки».

Олександр Шустерук

Фото Михайла Воскобойнікова