Ліквідовували умовну пожежу на адміністративно-побутовому корпусі

На Хмельницькій АЕС відбулось тактико-спеціальне навчання, в ході якого відпрацьовувалось гасіння умов­ної пожежі у адміністративних будівлях ВП «Хмельницька АЕС», зокрема, на другому поверсі адміні­стративно-господарського корпусу.

За сценарієм ліквідації умовної пожежі, внаслідок короткого замикання в електромережі сталося загоряння оздоблювальних матеріалів у приміщенні конференц-залу. Під час пожежі виникло сильне задимлення, а сама пожежа  стала загрожувати сусіднім приміщенням.

Ліквідувати умовну пожежу первинними засобами пожежогасіння не вдалось. Вона  поширилась на площу 50 квадратних метрів. Збільшилось і задимлення приміщень.

Відтак начальнику караулу 7 ДПРЧ надходить інформація про мож­ливу причину виникнення поже­ж­і, про ймовірність розповсю­дження вогню у сусідні приміщення, а також можливість знаходження людей в інших приміщеннях та поверхах вище.

Під час ліквідації загоряння начальник караулу 7 ДПРЧ оцінив обстановку на території адміністративно-побутового корпусу і прийняв екстрені рішення щодо розвідки місць з наявністю людей, їх можливої евакуації. Під його контролем бійці 1-го відділення 7 ДПРЧ проклали магістральну лінію до входу у адміністративно-побутовий корпус. Рятівники з інших відділень також долучились до заходів з ліквідації умовної пожежі. Для ефективної реалізації заходів з пожеж­огасіння біля адміністративно-побутового корпусу було встановлено автомобіль АА-60 з висувною драбиною. Згодом надійшло повідомлення про успішну ліквідацію умовної пожежі.

За словами начальника 7 Державної пожежно-рятувальної частини (ДПРЧ) з охорони ХАЕС полковника служби цивільного захисту Вадима Шпака, у ході тактико-спеці­ального навчання відпрацьову­валась взаємодія оперативного персоналу ХАЕС та оперативно-рятувальних підрозділів 3-го ДПРЗ  у ході ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру на терито­рії ВП «Хмельницька АЕС», а також проводилась перевірка оперативної готовності штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій.

Наш кор.

Фото Олександра Шустерука

 

 

 

Допомогли родині

30 січня о 16:39 на пункт зв’язку 8-ї державної пожежно-рятувальної частини з охорони м. Нетішин надійшло повідомлення про те, що по вул. Михайлова,14 на 5-му поверсі в квартирі знаходиться зачинена на замок 3-х річна дитина­.

Негайно до місця події прибули рятувальники державної служби з надзвичайних ситуацій м. Нетішин, які за допомогою автодрабини дістались вікна 5-го поверху та відчинили вхідні двері в квартиру. Мати хлопчика подякувавала рятівникам за надану  допомогу.

3-й державний пожежно-рятувальний загін