Ліквідовуються наслідки несприятливих погодних умов

У Деражнянському та Ярмолинецькому районах виявили тіла чоловіків 1979 і 1950 р.н. без ознак насильницької смерті, повідомляють у ГУНС у Хмельницькій області. Ймовірна причина смерті – переохолодження.

Протягом 13-14 листопада на території Хмельницької області за добу випала двомі­сячна норма опадів у вигляді мокрого снігу, що супрово­джувався поривами вітру та хуртовинами. На окремих ділянках доріг снігові перемети сягали 1,5 метра.

Станом на 15 листопада в Хмельницькій області до чергової служби рятувальників надійшло понад 2000 пові­до­млень про надання допомоги громадянам, які опинились у сніговому полоні. Співробітники ДСНС Хмельниччини звільнили 237 автомобілів, вантажівок та рейсових автобусів із заторів, в яких перебувало біля шести сотень громадян. Безпосередньо із снігової пастки, коли автомобілі були відрізані від сполучення, а па­сажирам загрожувала пряма небезпека замерзнути у заметах, врятовано 228 чоловік, з яких 97 дітей.

Рятувальники залучаються до розчищення найбільш складних ділянок автодоріг області, буксирування легкових та вантажних автомобілів, надання іншої допомоги воді­ям та пасажирам.

Протягом цього періоду в Нетішині виникло вісім надзвичайних подій, пов’язаних із складними погодними умовами. Так, на автодорозі рятувальники вивільнили із снігових заметів п’ять вантажних та легкових автомобілів.

Через погіршення погодних умов автомобілі медицини катастроф застрягали в снігу та не могли вчасно надавати медичну допомогу хворим. За допомогою опе­ратив- но-рятува­льної служби м. Нетішин двічі ор­ганізовано буксирування карет шви­дкої медичної до­­помоги та доставку хворих до лікарень.

До ліквідації наслідків негоди в період 13-14 листопада залучено п’ять одиниць техні­ки підвищеної прохідності та 24 працівники особового складу підрозділів 3-го ДПРЗ.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до всіх мешканців м. Нетішин з проханням утриматися від користування особистими транспортними засобами, бути обережними на дорозі.

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час користування побутовими нагрі­вальними електро­при­­ла- да­ми.

У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером 101.

3-й державний

пожежно-рятувальний загін