Ловили окуня з човна

17 червня відбулись змагання на кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» з ловлі окуня на спінінг з човна.

Негода часто супроводжує наші змагання з риболовлі, і цього разу не було зроблено винятку. Із самі­сінь­кого ранку йшов по-осінньому дрібний дощ і дошкуляв поривчастий вітер. Кілька заявлених команд не прибули на старт, але левова частка затятих рибалок прибула вчасно і почались приготування до старту змагань: надували човни, складали спінінги, готували споря­дження та рятувальні жилети.

В цільовому інструктажі, проведеному  головою клубу, було наголошено про небезпеки, які можуть виникнути у процесі змагання і про обов’язкову наявність рятувальних жилетів у членів команд, які перебувають на плавзасобах.

Час підготовки сплив у дрібних турботах команд, нарешті дано команду розпочинати риболовлю.

Рятувальний човен, керований Петром Кравцем, виходить на воду і за ним слідом пішли човни учасників змагання.

При проведенні змагань є обов’язковою присутність медика, а при змаганнях на воді  - наявність  рятувального човна з потужним двигуном, щоб мати можливість в разі необхідності швидко прийти на допомогу.

Водойма зустріла рибалок не тільки поганою погодою, але й слабким клюванням смугастих хижаків. Рибалки почали підбирати «ключик» до клювання обережних жителів водойми, та це вдалося не всім. Команди вибрали різні тактики ловлі - одні зайнялись активним пошуком риби, інші, кинувши якір, локально обловлювали акваторію водойми. В процесі змагання одна команда була знята з дистанції за вихід за межі відведеної території та ігнорування рекомендацій суддів у секторі.

Час, відведений на змагання, - чотири з половиною години - сплинув швидко. Після сигналу про завершення ловлі команди підійшли до берега і здали свої здобутки суддям Петру Кравцю та Анатолію Бєлокобильському. При зважуванні виявилась разюча різниця у величині уловів, результат сягав від 43 г до 11 кг 700 г. Це вказує на різницю у підготовці і класності команд. Най­більшу рибину впіймала команда «Штурм» - вага сягнула 285 грамів.

Третє місце з результатом 815 грамів виборола команда «Банзай» у складі Сергія Франчука та Олександра Стефановича. Друге місце посі­ла команда «Фанатик» (Микола Січкарук та Дмитро Гаврилюк). Перше місце з великим відривом завоювала команда «Штурм» у складі Юрія Савченка та  Кадима Каржау. Вони виловили 11 кіло­грамів 700 грамів окунів.

Переможці були відзначені кубками, медалями,  дипломами та грошовим заохоченням від ППО ХАЕС. Хотілося б наголосити, що на змагання було запрошено членів Федерації риболовного спорту України (ФРСУ). У процесі змагання вони не змогли показати кращих результатів у порів­нянні з членами «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС». 

Виходячи з результатів, можна зробити висновок, що робота, яка проводиться з членами «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», дає гарні результати і рівень наших­ рибалок дозволяє брати участь у найвідповідаль­ніших змаганнях з риболовлі.

Не зайве буде подякувати суддям змагання, медпрацівнику за активну участь у супроводі та проведенні змагань. Профкому ХАЕС  окрема подяка від колективу рибалок-аматорів за підтримку і допомо­гу у проведенні спортивних заходів.

Сергій Онищук, голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС»