Людському ресурсу - першочергова увага

Завершила роботу міжнародна робоча група з тематики «Управлі­ння людськими ресурсами. Оптимальний процес «омолодження» персоналу», учасники якої - представники Всесвітньої організації операторів АЕС (ВАО АЕС) з Чехії, Болгарії, Росії, центрального апарату експлуатуючих організацій ДП НАЕК «Енергоатом» та АЕС України, Вінницького національного технічного університету України,  обмінялися інформацією і досвідом вдосконалення діяльності з питань системи соціального захисту праці­вників атомних електростанцій; деталізації заходів, що проводяться для соціального захисту працівників АЕС різних країн; залучення молодих фахівців для роботи в атомній енергетиці; використання досвіду експлуатуючих організацій інших країн в управлінні персоналом; мотивації персоналу, тощо.

Підбиваючи підсумки робочої зустрічі, заступник генерального директора з кадрів та соціального розвитку Хмельницької АЕС Віктор Демидюк зазначив, що подібні заходи з обміну досвідом в галузі орга­ні­зації управління людськими ресурсами є надзвичайно важливими, вони сприяють підвищенню безпеки АЕС.

Учасники зібрання приділили значну увагу психолого-педагогічній діяльності. Зокрема, зазначалося, що для підвищення ефективності психолого-педагогічної діяльності в сфері зниження помилок персоналу АЕС доцільна підготовка сертифікованих фахівців для проведення тематичних психологічних тре­нінгів та залучення психологів АЕС для роботи в розслідуванні малозначущих подій на АЕС.

Підтримано пропозицію ДП НАЕК «Енергоатом» організувати подібну зустріч спільно із ВАО АЕС-МЦ за темою «Особливості будівництва АЕС в сучасних умовах».

Експерти ВАО АЕС та представники робочої групи позитивно відзначили конструктивний підхід фахівців ХАЕС у висвітленні обговорюваних питань.

Фото Віктора Гусарова