Ми – кращi, i цим гордимося

На початку тижня група фахівців управління Держпраці в Хмельницькій області відвідала  навчально-тренувальний центр ХАЕС (на знімку), де провела перевірку знань з питань охорони праці фахівців і керівників підприємства. Рівень знань начальник означеного управління Олексій Глушаков назвав високим. Це, безумовно, є одним із чинників нещодавньої перемоги Хмельницької АЕС у Всеукраїнському огляді-конкурсі на  присвоєння звання "Краще підприємство з охорони праці" за результатами роботи у 2016 році. З числа підприємств Хмельниччини у переможці вийшло також ТОВ "Сіріус Екстружен".

- Скільки підприємств загалом брали участь у конкурсі? – поцікавилися ми у начальника відділу охорони праці ВП ХАЕС Сергія Романка.

- На заключному етапі їх було тридцять, переможці визначалися у 13 номінаціях. Ми стали кращими у номінації «Енергопостачання та транспорт». Це дуже високе визнання, і я вдячний керівництву і всьому колективу за наполегливу працю і здобуті результати.

- За якими критеріями визначалися переможці конкурсу?

- Скрупульозно вивчалися й аналізувалися питання культури безпеки, охорони праці, стан виробничого травматизму, придбання засобів індивідуального захисту та інші аспекти.

- Перемога в конкурсі – не тільки успіх, а й велика відповідальність, адже взято високу планку…

…І втрачати її не будемо, тільки вперед, до нових здобутків.

За словами Олексія Глушакова, високі результати стали можливими завдяки серйозному фаховому підходу на станції до питань охорони праці, належному навчанню персоналу за відповідними програмами у НТЦ. Сам навчально-тренувальний центр він назвав найпотужнішим в Україні. Відзнака у конкурсі «задає тон для проведення відповідних заходів у майбутньому».

- Чи означає це, що Хмельницька АЕС разом з іншими номінантами конкурсу стануть базовими підприємствами області для передачі накопиченого досвіду іншим виробничникам?

-  Працівники управління Держпраці в Хмельницькій області тільки «за», і ми будемо над цим працювати.

Ольга Сокол

Фото Вадима Мацюка