Місія технічної підтримки ВАО АЕС розгляне питання радіаційного захисту

На Хмельницькій АЕС працює місія технічної підтримки ВАО АЕС, представники якої опікуються кращими практиками з радіаційного захисту. У складі місії фахівці Болгарії та Росії.

Міжнародні експерти в галузі радіаційного захисту разом із спеціалістами Хмельницької АЕС вивчать і обговорять питання практики радіаційного захисту на ХАЕС та перевірять відповідну документацію. В планах місії питання використання індивідуальних дозиметрів, оцінки контролю радіаційного ризику, вимог процедур радіаційного захисту, систем контролю непоширення радіаційного забруднення тощо.

Під час презентації основних показників роботи станції генеральний директор ВП «Хмельницька АЕС» Микола Панащенко зазначив, що ХАЕС є активним учасником програм і дій Всесвітньої асоціації операторів атомних  станцій і запросила місію технічної підтримки на Хмельницьку АЕС з метою  впровадження  кращих практик  підвищення безпеки і надійності атомної електростанції.

Нагадаємо, що в травні на станції працювали експерти ВАО АЕС, що моніторили зразки експлуатації та управління малозначущими подіями, вивчали систему оцінки ефективності програм коригувальних заходів, якості результатів обходів обладнання тощо.

 Подібне вивчення кращих практик та поширення їх серед спільноти експлуатаційників сприяє безпеці, кращому розумінню вирішення проблем і завдань, що вирішують фахівці різних країн.

Фото Віктора Гусарова