Місто чекають зміни

Четвертого лютого відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ, присвячена актуальним питанням життєдіяльності міста. З журналістами також спілкувались: заступник міського голови Ольга Бобіна, начальник управління осві­ти виконкому Василь Мисько, заві­ду­вач Нетішиннським міськра­йон­ним відділом ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України» Наталія Кравчук, заступник директора КНП НМР «ПМСД» Ірина Халманова, директор КП НМР «Торговий центр» Михай­ло Брожик.

Відкриваючи прес-конференцію, міський голова О.Супрунюк коротко ознайомив журналістів з рішенням 50 сесії міської ради щодо розподілу бюджету. Капітальні видатки будуть спрямовані на поточний ремонт доріг та тротуарів, розвиток парку (І черга), на продовжен­ня капітального ремонту будівлі БДТ (підсилення аварійних фундаментів та стін), будівництво водогону в садибній забудові міста, реалі­зацію програми «Доступне житло» (якій немає аналогів в Україні) для працівників бюджетної сфери (надання безвідсоткового кредиту для придбання житла). Якщо проект буде успішним, то фонд програми поповнюватиметься за рахунок коштів, отриманих від продажу земельних ділянок на аукціонах. Загалом, як зауважив міський голова, бюджет 2019 року не кращий за попередній рік, а з врахуванням інфляції, то ще й гірший.

Не обійшов Олександр Супрунюк проблеми випалювання деревного вугілля: нині з 34 печей (стільки працювало раніше на території «піонерної бази») залишилось 11(8 - працюють по черзі, 3 - виставлено на продаж). Він відзначив, що до системної «боротьби» з випалювачами вугілля долучились і відповідні обласні структури.

Під час прес-конференції порушив Олександр Супрунюк і питання, що стосується функціонування міського ринку. На сьогоднішній день КП НМР «Нетішинський місь­кий ринок» переживає не найкращі часи. Значно зменшилась кількість осіб, які здійснюють торгівлю на території ринку. Виникла заборгованість із виплати заробітної плати працівникам комунального підпри­ємства. Отже, потрібно шукати шляхи вирішення даної проблеми. Один із варіантів, який вже реалізовано, – це зменшення площі міського ринку. Рішенням міської ради здійс­нено поділ площі земельної ділянки міського ринку на дві. Одна з них буде виставлена на аукціон для забудови, яка передбачена генеральним планом міста (планується будівництво дев’ятиповерхових будинків). КП «Нетішинський місь­кий ринок» зможе раціональніше використовувати свою зменшену за площею земельну ділянку, на ній компактніше розміщуватимуться торгові ряди, зменшиться плата за землю та кількість обслуговуючого персоналу.

Нині створена робоча група, яка розробляє комплекс заходів з вирі­шення даної проблеми. Є декілька пропозицій: об’єднання КП НМР «Торговий центр» і КП НМР «Неті­шинський міський ринок»; передати міський ринок (без приміщень) в оренду для приватної особи чи підприємця. Всі вони детально аналізуватимуться.

«Комунальне підприємство збитковим не може бути», - наголосив міський голова Олександр Супрунюк.