Молодь діє і молодіє 

Рада Організації Молоді, як один із осередків профспілкової організації Хмельницької АЕС, багато років плідно  працює на імідж ППО ХАЕС та електростанції. За минулий рік молоді профспілкові діячі, на чолі яких вже значний період ватажок Леонід Волков, провела низку важливих для спілчан акцій.

Зокрема  за організаційної участі РОМ  у квітні 2018 року було проведено «Конкурс наукових доповідей серед молодих працівників ВП ХАЕС», участь у якому взяли участь дев’ять активістів. Конкурс проходив за трьома напрямами: виробничий, соціальний та профспілковий. Переможці конкурсу за виробничим та соціальним напрямом, відповідно до наказу генерального директора ВП ХАЕС були відзначені грошовими преміями. Учасниця конкурсу, яка представляла профспілковий напрямок, була також заохочена грошовою премією відповідно до рішення ПК ППО ХАЕС. Троє осіб, що посіли перші місця за виробничим, соціальним та профспілковим напрямом взяли участь у «Конкурсі наукових доповідей серед молодих працівників ДП «НАЕК «Енергоатом», що проходив у червні 2018 року. Представники ВП ХАЕС посіли у виробничому напрямку  четверте, соціальному  та  профспілковому – перші місця.

Протягом збіглого року проводилась робота із організації та підготовки до участі у конкурсі професійної майстерності ДП «НАЕК «Енергоатом». КПМ-2018 проходив на базі ВП ХАЕС за вісьмома спеціальностями, такими, як дозиметрист (ЦРБ), слюсар з АВР (ЕРП), зварювальник (ЕРП), слюсар з ремонту легкового автомобіля (ТрЦ), електрослюсар з обслуговування ЗВТ (ОП ЦТАВ), машиніст-обхідник ТВ (ТЦ), слюсар з ремонту РТУ (ЕРП), оператор РВ (РЦ). За результатами конкурсу конкурсанти від ВП ХАЕС посіли друге загальнокомандне місце серед усіх учасників ДП «НАЕК «Енергоатом», зайнявши  перші місця за п’ятьма спеціальностями, друге місце за двома спеціальностями, третє і четверте - за однією із спеціальностей. Відповідно до наказу генерального директора ВП ХАЕС, персоналу, що зайняв перші місця встановлено щомісячну персональну надбавку до заробітної плати у розмірі 10% від тарифної ставки, одного праці­вника підвищено у посаді.

Протягом минулого року молодь ХАЕС брала участь у навчанні, організованому ЦК Атом­профспілки, зокрема у семінарах. У грудні 2018-го в місті Києві пройшов щорічний Форум Організації Молоді Атомпрофспілки, на якому проведено ряд панельних дискусій із керівництвом ДП «НАЕК «Енергоатом» та ряд навчальних семінарів.

Молодіжні команди ВП ХАЕС брали участь у щорічній Спартакіаді Організації Молоді Атом­профспілки, що проходила у місті Южноукраїнськ і  піднялись на третє загальнокомандне місце. На базі спорткомплексу ХАЕС  проведено щорічний турнір з баскетболу «Молодь та Ветерани. Кубок Щербініна», присвячений 25-річчю Незалежності України. Перемогу цього разу здобула Молодь.

Молодь станції також взяла активну участь у заходах УкрЯТ, зокрема  у «Літній ядерній школі».

Два представники ОМ ППО ХАЕС з нагоди Дня енергетика відзначені  Подякою та Грамотою ЦК Атомпрофспілки.

Віктор Гусаров