Молодь – майбутнє АЕС

З 2006 року я працюю на Хмельницькій АЕС. Майже одразу зацікавився профспілковим життям колективу. За неповних 11 років роботи на підприємстві по профспілковій лінії пройшов шлях від члена ради організації молоді електричного цеху до голови організації молоді ППО ХАЕС. Моя перша п’ятирічка на посаді голови ОМ ППО ХАЕС розпочалась у 2012 році. За минулу каденцію зроблено немало роботи. На новий рівень піднята організаційна складова молодіжної політики профспілки. Молодь ХАЕС неодноразово перемагала у  конкурсах наукових доповідей серед молодих працівників ДП «НАЕК «Енергоатом». Два роки поспіль ми ставали загальнокомандними переможцями галузевого конкурсу професійної майстерності. У 2014 році встановили рекорд серед майданчиків АЕС України, зайнявши 5 перших та 3 других місця.

Доречно згадати і спортивні досягнення, адже останніх чотири роки молодіжна команда ХАЕС знаходиться у трійці лідерів  Спартакіади органі­зації молоді Атомпрофспілки, яка щорічно проводиться у  містах-супутниках АЕС.

Нещодавно мені знову було довірено очолювати молодіжну організацію ХАЕС. Про плани на наступний період можна сказати одним реченням: «Не втратити, що досягли, а тільки примножити». Перші кроки ми вже робимо для цього, зокрема  створена сторінка організації молоді ППО ХАЕС у всесвітній мережі Фейсбук, налагоджується інформаційна та організаційна робота, розроблено план з реалізації Програми дій на 2017-2022 роки. Відтак  роботи в подальшому тільки додасться. Але я переконаний, що молодь ХАЕС із поставленими завданнями справиться, адже має таку перевагу, як традиції, вік, завзяття, натхнення, креативність, розуміння проблем і  впевненість у завтрашньому дні.

З надією дивлюсь у майбутнє разом з товаришами по роботі, молодими працівниками станції.  За молоддю  перспектива розвитку атомної енергетики України.

                                         Леонід Волков,

голова організації молоді ППО ХАЕС