М’яч над сіткою, м’яч у грі

З приходом у колектив СК «Енергетик» Хмельницької АЕС Сергія Харченка, інтерес до волейболу у працівників станції значно виріс. Створено дієздатну команду, спроможну вести боротьбу на рівних з маститими майстрами у цій дисципліні. Приємно здивували волейболісти ХАЕС під час XXI Всеукраїнської міжгалузевої Спартакіади  промислової сфери та транспорту, здобувши командне золот­о. З-поміж одинадцяти команд наша дружина не загубилась і дійшла до фіналу. На шляху до успіху обіграно команди: Оборонпрому - 2:0; Залізничників – 2:1; Текстильлегпрому – 2:0; Хімпрому 2:0. У півфіналі нетішинці перемогли збірну Вуглепрому і у фіналі здолали команду Металургів та Гірників – 2:1.

Чоловіча волейбольна команда «ХАЕС-НАЕК» вдало виступає у регулярному чемпіонаті України у вищій лізі та Кубку України. Принаймні на першому етапі Кубка Укра­ї­ни, який проходив у Хмельницькому, здобуто необхідний результат для продовження подальшої боротьби. У пер­шій грі з «Колосом-Роднічком» (вища ліга) перемога дісталась у п’яти партіях – 3:2. З командою суперліги «Новатором» позитивного результату не вдалось досягти, хоча у кожній з трьох партій очковий розрив складав два-три м’ячі (23:25; 22:25; 23:25). З «Новатором-2» (вища ліга) наші волейболісти поборолись за результат і перемогли з рахунком 3:2. Посівши друге місце в підгрупі, волейболіс­ти «ХАЕС-НАЕК» отримали право участі у другому етапі Кубка України, куди додаються ще 4 команди суперліги.

Посилено готується команда і до чемпіонату України у вищій лізі. У цьому се-зоні­ братиме участь 16 команд з Ново­селиці, Бахмута, Чернігова, Львова, Харкова, Краматорська, Хмельницького, Києва, Вінниці, Сваляви, Луцька, Одеси, Херсона і Нетішина. Перший тур  відбудеться у Хмельницькому, де суперниками «ХАЕС-НАЕК» будуть «Новатор-2» та «Прикордонник» з Хмель­ницького, «Колос-Роднічок» з Новоселиці Чернівецької області. Другий тур пройде у Луцьку, а  заключний у поточному році – в Нетішині. До нас прибудуть команди «Барком-2 Кажани» зі Львова та «Спартак» із Сваляви­.

Наступного року ще 4 тури, які пройдуть у Києві, Одесі, Харкові та Бахмуті.

Тренер команди Сергій Харченко спо­дівається на гарну гру працівників ХАЕС Андрія Орлов­ського та його тезки Андрія Олендера, Івана Маркевича, Ігоря Нікітчука, Олександра Галента і Олександра Чернюка, а також студентів рівненських  вузів Володимира Бере­зького, Миколи Куранова, Дмитра Хамського, Володимира Бортніка і Олександра Павленка.

Петро Шелепало,

член НСЖУ